Primeur in Nederland: bij The Urban Woods sluit je een flexibel woonabonnement af

The Urban Woods Beeld The Urban Woods
Beeld The Urban Woods

Een huis kunnen kopen is geen vanzelfsprekendheid. Zelfs huren zit er met de huidige prijzen niet zomaar voor iedereen in. Enter The Urban Woods, waarbij je flexibel duurzame woningen kunt huren.

Lees verder onder de advertentie

Primeur in Nederland

Het is een primeur in Nederland. In Delft, welteverstaan. Daar kun je over een jaar een abonnement afsluiten en zo intrekken in een woning in een duurzaam, uniek pand van hout. En da’s nog niet alles, het wordt ook het hoogste houten gebouw in Nederland zonder betonnen kern. Het telt maar liefst tien verdiepingen.

Reactie op wooncrisis

De reden voor het bouwen van dit pand is niet zomaar. ‘Woningnood, klimaat, eenzaamheid, flexwerkers: de huizenmarkt vráágt om rigoureuze verandering’, aldus Sebastian Monteban, initiatiefnemer van The Urban Woods. ‘Ik geloof in duurzame woningen voor iedereen. En in snelheid. De huidige crisis is te urgent. Ik kon het niet langer aanzien. Met tech is nog zo veel te verbeteren in de huizenmarkt.’

Medeoprichter Tim Vermeend voegt toe: ‘Wij zien dit als een platform voor een eindeloos mooie toekomst. Hopelijk blijven we niet lang uniek, maar trekken we de hele sector mee.’

Lees verder onder de advertentie

“Ik kon de huidige wooncrisis niet langer aanzien”

The Urban Woods Beeld The Urban Woods
Beeld The Urban Woods

Flexibel woonabonnemment op The Urban Woods

De gebouwen zijn zo ontworpen dat de inwoners haast niet anders kunnen doen dan duurzaam leven, zonder het gevoel van luxe te verliezen. Maar huur? Dat hoeft er dus niet betaald te worden. Maar ze sluiten wel een flexibel, online woonabonnement af. Dit wordt gepersonaliseerd, waarmee in wordt gespeeld op hun - eventueel maandelijks variërende - inkomsten en vaste lasten.

Lees verder onder de advertentie

Duurzaam

In Woodsapp, een speciaal ontwikkelde app voor inwoners van The Urban Woods, kunnen inwoners precies zien wanneer ze samen meer opwekken dan ze gebruiken. Is dat het geval? Dan kunnen ze bijvoorbeeld de vaatwasser aan zetten en het milieu minimaal belasten. Ook zien ze live hun eigen verbruik. Zo kunnen ze zo duurzaam mogelijk leven en ook de vaste lasten zo laag mogelijk houden.

Samen, maar privé

Klinkt het je als muziek in de oren? Hoewel samenzijn gestimuleerd wordt, ben je als kersverse bewoner gegarandeerd van een privé-appartement. Wel is er 350m² gedeelde ruimte aanwezig om te ontspannen of te sporten. Ook zijn er e-bikes, deelauto’s en groepsactiviteiten. En ja, ook dit alles is te regelen in WoodsApp. Hoe duur het woonabonnement dan ongeveer zal zijn, is echter nog niet bekend.