WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Neem een kijkje in de ‘ruimtelounge’ van Space Perspectives ruimteschip Neptunus

Met een cocktail in de hand neerkijken op de aarde. Klinkt dat niet a-ma-zing? Het Amerikaanse bedrijf Space Perspective – ’s werelds eerste bedrijf voor luxe ruimtevaartervaringen – maakt het mogelijk. Hun nieuwe aanwinst ‘Neptunus’ is het enige koolstofneutrale ruimteschip ter wereld en zal eind 2024 zijn eerste vlucht maken. Neem een kijkje in de ultramoderne ruimtelounge.

Niet echt naar de ruimte

Een kleine disclaimer is dat het ‘ruimteschip’ eigenlijk helemaal niet de ruimte in gaat. De ballon stijgt hier namelijk niet ver genoeg voor op. De grens van de ruimte ligt op zo’n honderd kilometer hoogte en de capsule gaat ‘maar’ tot dertig kilometer. Wel moeten toeristen vanaf deze afstand al de kromming van de aarde kunnen zien.

SpaceBalloon

Het ruimteschip is ontwikkeld als het meest duurzame, meest toegankelijke en veiligste ruimtevaartuig op of boven planeet aarde. De Neptunus capsule zit vast aan de SpaceBalloon, dat is aangedreven door hernieuwbare waterstof. In plaats van dat het ruimteschip de lucht in wordt geschoten, stijgt Neptunus langzaam op met 20 mph. De ballon is een veelgebruikte techniek dat al tientallen jaren wordt gebruikt door Space Perspective op missies met NASA en andere overheidsinstanties. De ballon zal, in tegenstelling tot andere ruimtevaartuigen, gedurende de hele vlucht – van de lancering tot aan de landing – aan de capsule vast zitten. Dit resulteert in een naadloos veilige en zachte vlucht.

LEES OOK
Kijk binnen in de duurste camper ter wereld met skylounge en bar

Buitenaards interieur

Het ultramoderne interieur van ruimteschip Neptunus is anders dan de meeste ruimteschepen. Het interieur is uitnodigend en rustgevend en daarmee compleet het tegenovergestelde van de vaak voorkomende witte interieurs in ruimtevaartuigen. Neptunus heeft acht comfortabele loungestoelen (exclusief de pilotenstoel) en sfeerverlichting. Vanuit de ruime boogvormige fauteuils kijk je uit op de royale 360-graden panoramische raampartij en kun je genieten van een ongeëvenaard uitzicht over de aarde. De kleuren in het interieur zijn donker voor extra sfeer én om schittering en reflectie in de ramen te voorkomen. Zelfs de toiletruimte beschikt over een raam. Zo verlies je het bijzondere uitzicht nooit uit het oog. In de lounge staan ook planten en kruiden als lavendel, basilicum en rozemarijn die de chef gebruikt bij de bereiding van eten en drinken aan boord. Verder beschikt Neptunus over een toilet, wifi-verbinding en een handgemaakte (cocktail)bar die is gerecycled uit materialen van de SpaceBalloon.

De ruimtevaart

De vlucht zal ongeveer zes uur duren en de ballon zal opstijgen vanaf NASA’s Kennedy Space Center in de Amerikaanse staat Florida. De ‘Splashdown-kegel’ aan de onderkant van het ruimteschip zorgt voor een soepele landing op – niet schrikken – het water. De eerste vlucht staat gepland voor eind 2024 en kost 125.000 dollar. Voor het eerste jaar zijn alle plekken aan boord al uitverkocht. De gehele vlucht wordt op video en met foto’s vastgelegd. Na de landing worden de passagiers opgehaald door Space Perspective en veilig teruggebracht op het vaste land waar een feest zal worden georganiseerd. Al met al een once in a life time ervaring die je als passagier niet snel zult vergeten.

nog meer: nieuws