Must see: BlowUp Art in Den Haag

null Beeld Marleen Sleeuwits
Beeld Marleen Sleeuwits

Woon je in de buurt van Den Haag of staat er in het voorjaar een uitje naar de hoofdstad van Zuid-Holland gepland? Dan is dit een leuke om te noteren in de agenda: tussen 4 en 28 mei wordt het Haagse museumkwartier opgevrolijkt door vijf BlowUp kunstwerken.

Lees verder onder de advertentie

BlowUp: vol van kleur

Na het succes van de eerste BlowUp Art Den Haag expo, komen er weer nieuwe opblaassculpturen naar het Haagse Museumkwartier. Zes kunstwerken - vol van kleur - blazen nieuw leven in de beleving van Den Haag. Geweldig om te bekijken tijdens een wandelroute langs bekende stadgezichten als ‘t Torentje en het standbeeld van Willem van Oranje.

null Beeld Marleen Sleeuwits
Beeld Marleen Sleeuwits

Komt dat zien

Hoe vaak loop je niet achteloos voorbij de fraaie highlights in de Haagse binnenstad? Daar komt nu verandering in, want om deze grootste, bewegende en kleurrijke objecten kún je niet heen. Ze zijn gemaakt door internationale en Nederlandse kunstenaars, zoals Steve Messam, Marleen Sleeuwits en Larissa Ambachtsheer.

Lees verder onder de advertentie
Rodrigues & Rijnierse Beeld Rodrigues & Rijnierse
Beeld Rodrigues & Rijnierse
Larissa Ambachtsheer.  Beeld Fotografie: Pim Top
Beeld Fotografie: Pim Top

Alleen maar lucht

BlowUp Art krijgt zijn vorm door lucht in te blazen in een textiel omhulsel. Het soepele en lichte materiaal biedt alle vrijheid om een kunstwerk aan te passen aan de vormen van een standbeeld of gebouw. De kunstwerken zijn op geen enkele manier constructief met de monumenten verbonden. Wij gaan zeker kijken, jij ook?

Fotografie: Pim Top Beeld Steve Messam
Beeld Steve Messam

Klik hier voor meer info over BlowUp Art.