Meivakantie: dit zijn de leukste uitjes voor jong en oud

null Beeld Restaurant Gestrand Bloemendaal
Beeld Restaurant Gestrand Bloemendaal

Yay! Het seizoen van de vele vrije dagen - en uiteraard de meivakantie - is aangebroken. Heel fijn om er dan even tussenuit te piepen en naar het buitenland te gaan, maar ook in Nederland zijn er genoeg leuke dingen te doen. Wij stelden een lijst met uitjes samen, voor jong en oud. Dus zeg maar dag tegen verveelde gezichten en extra schermtijd.

Lees verder onder de advertentie

Survivallen

Avonturiers opgelet! Zin in een actief uitje in de meivakantie met de hele familie? En klinken activiteiten als balanceren over een junglebrug, boogschieten, mountainbiken je als muziek in de oren? Dan is het Outdoor event in Almere op 13 of 14 mei misschien wel wat voor jullie. Je betaalt € 10,50 voor de entree en vervolgens kun je daar de hele dag genieten van alle activiteiten en allerlei lekkers.

null Beeld outdoorparkalmere.nl
Beeld outdoorparkalmere.nl

Ideale combinatie: speeltuin en cappuccino

Midden in het Nationaal Park Kennemerduinen ligt het restaurant Gestrand. Een ideale plek als je het ons vraagt. Er is een grote speeltuin aan het terras, dus de kinderen vermaken zich zelf, terwijl je zelf geniet van een lekkere snack of cappuccino. Een heerlijke afsluiter van de dag nadat je eerst een fijne strandwandeling hebt gemaakt. Óf je skipt deze gewoon en ploft meteen neer op het terras.

Lees verder onder de advertentie

Wondr Museum Amsterdam

Een belevenis vol kleur en sensatie en met de grootste ballenbak die je ooit hebt gezien: het Wondr Museum in Amsterdam. Van duiken in een zwembad van roze marshmallows tot dansen onder een glinsterende hemel. Hier kan het allemaal. Een geweldig uitje voor jezelf, maar ook voor kinderen. Hier kan en mag (bijna) alles. Ook tekenen op de muur. Tip: vergeet vooral niet te benoemen dat dat alleen dáár mag.

Lees verder onder de advertentie

NEMO Science Amsterdam

Geweldig uitje voor alle wetenschappers in spé, of als je hier gewoon in geïnteresseerd bent. In het NEMO Science Museum ontdek je hoe fascinerend wetenschap en technologie is. Over fenomenen als electriciteit, licht, geluid en zwaartekracht. Hier leer je door te doen, mee te maken, te kijken, te voelen en te luisteren.

Sea Life Scheveningen

Ontdek deze meivakantie de verrassende onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen. Van zeepaardjes tot roggen en zeesterren: tijdens een wandeling langs ruim 45 aquaria kijk je je ogen uit. Verder waan je je in Amazonia in het tropisch regenwoud en zie je de bewoners van de rivier Amazone, waaronder de gevaarlijke piranha's. Rond de dag af met een strandwandeling en een afsluiter op een terras en je hebt een heerlijk dagje uit te pakken.

Lees verder onder de advertentie

Het Veerkwartier

Randje Haarlem, aan de Veerplas, staat de kas van Het Veerkwartier. Met veel groen om je heen voelt het het hier als een mini-vakantie. Ook wanneer het minder goed weer is, is het hier goed vertoeven. In de tuinkas zijn veertig plekken, maar als je verzekerd wilt zijn van een plekje, doe je er goed aan van tevoren even te reserveren. Verder is er altijd wel wat te doen, van muziek- tot outdoor bioscoopavonden. Het is trouwens ook een ideale plek voor een romantische avond. Met uitzicht over het glinsterende water en de gezellige lampjes. Kortom, een magische plek waar het altijd genieten is.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Hotspots in Utrecht