WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Funda find: een karakteristiek Amsterdams grachtenpand vol originele details

Aan de Amsterdamse grachten staan de mooiste grachtenpanden die de welbekende Jordaan typeren. Nu staat er een te koop en het is met recht een parel te noemen. Het betreft namelijk een woning vol unieke, creatieve en originele details. Heb jij hem al op Funda gespot?

Fenomenale Funda find

Lopend langs de grachten heb je je vast weleens afgevraagd wat er achter de immense grachtenpanden ter waarde van miljoenen schuilgaat. Nu kun je een kijkje nemen in een bijzondere variant aan de Oudezijds Voorburgwal. Het pand is 273 m² en heeft maar liefs vier woonlagen. Zowel het uitzicht als de locatie is op z’n zachtst gezegd fenomenaal. Goedkoop is ’t niet, want om de woning te bemachtigen moet je er € 1.575.000 voor neertellen.

Patio en veel licht

De woning is voorzien van allerlei unieke details en een historisch karakter. Door het hele pand liggen originele houten vloeren, her en der vind je originele houten kasten terug en de sfeer valt het best te vergelijken met die van een atelier. De entree van de woning is al helemaal spectaculair: via een marmervloer kom je terecht in een sfeervolle patio met grote boom en originele deuren.

Vier woonlagen

Het Amsterdamse pand bestaat uit vier lagen, met stuk voor stuk een eigen sfeer. Op de begane grond vind je de woonkamer en keuken, met een zuil en prominent geplaatste trap. Vanuit daar stuit je op de eerste verdieping, die niet onderdoet aan een kleine bibliotheek. Met boekenkasten langs de gehele muur, originele houten vloeren en balken oogt deze ruimte groots en kan het perfect dienen als woonkamer, atelier of werkkamer.

Slapen in de nok van de woning

Op de tweede verdieping is de master bedroom, met inloopkast en vier ramen die uitkijken op de grachten. De nok van het huis dient ook als slaapkamer. Ook hier voel je de sfeer en geschiedenis van het grote Amsterdamse grachtenpand, door het schuine dak en de karakteristieke houten balken.

LEES OOK
Binnenkijken in een kleurrijk huis vol vintage details in Melbourne

Veel mogelijkheden

Hoewel de woning een duidelijke sfeer heeft, biedt dit grachtenpand véél mogelijkheden. Door de vele ruimtes, de karakteristieke details en de grote hoeveelheid licht in iedere kamer, kun je er alle kanten mee op. Wanneer je woonstijl vintage is, kun je naar hartenlust gebruik maken van alle oude details. Kies in dit geval voor houten meubels, natuurlijke stoffen en accentkleuren in bijvoorbeeld groen, oranje en bruin, om de vintage stijl te benadrukken.

Mixen en matchen

Ben je meer fan van een wat modernere stijl? Speel dan met een combinatie tussen oud en nieuw, door te mixen en matchen met originele details en moderne, nieuwe items. Zwart staal gecombineerd met hout, een stoere lockerkast gecombineerd met een leren bank en een moderne flatscreen op een vintage dressoir, bijvoorbeeld. Maar een ding is zeker: omdat het kleurpalet van de woning vrij neutraal is, is het een perfect canvas om je creativiteit de vrije loop te laten.

Bekijk meer foto’s van deze woning op Funda.

nog meer: nieuws