WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Designliefhebbers opgelet: bij deze Design Fair shop je interieurdesign voor elk budget

Unieke designitems shoppen voor elke portemonnee. Dat hoef je tegen ons geen twee keer te zeggen. Op 1 mei organiseert Het Nieuwe Instituut in Rotterdam de Design Fair. Dit is een verlengstuk van de tentoonstelling het Tijdelijk Huis van Thuis die nog tot en met 15 mei is te zien.

The Dirt
STORESTORE

Shoppen in de buitenruimte

Van design tot kunst en kitsch: er is voor ieder wat wils tijdens de Design Fair en alles – ja je leest het goed, alles – is te koop. Deze circulaire Design Fair speelt zich af in de buitenlucht onder de arcade van Het Nieuwe Instituut. Deelnemende labels en ontwerpers zijn onder andere Fest Amsterdam, Groen + Akker, Store Rotterdam, ted., Cor Unum, Nomad Objects, Fundamente en The Dirt.

Programma Design Fair

In het Auditorium zal een speciale live veiling (genaamd Hulde) worden georganiseerd door Dead Darlings; een anonieme kunstveiling die is opgericht als platform om de driehoeksverhouding tussen kunstenaar, kunstwerk en verzamelaar te onderzoeken. Tijdens de veiling wil Dead Darlings het publiek dingen laten waarderen die in ons huis en leven in tijden van afzondering hebben geholpen. Daarnaast zal Berry Dijkstra; interieurstylist, kunstverzamelaar en curator, een selectie werk tonen van verschillende jonge ontwerpers, geeft Store Rotterdam een workshop in samenwerking met een Rotterdamse ontwerper en collectief House of Ghod én kunnen bezoekers genieten van een live performance. De Design Fair is op 1 mei gratis te bezoeken van 12:00 tot 18:00 uur.

Tijdelijk Huis van Thuis

De Design Fair is een verlengstuk van de tentoonstelling Tijdelijk Huis van Thuis, dat verkent hoe ons denken over het huiselijke interieur zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld. Want wat maakt ons huis een thuis? Tijdens de pandemie werden slaapkamers kantoren en keukens scholen. De tentoonstelling is al vanaf 4 juli 2021 te zien en loopt tot en met 15 mei 2022 in Het Nieuwe Instituut. Voor de tentoonstelling hebben diverse kunstenaars een kamer in volgens een specifiek woonthema ingericht. Ook wordt er stil gestaan bij het begrip ‘design’, want wat houdt ontwerpen nou eigenlijk precies in?

Tickets zijn via deze link te bestellen.

LEES OOK
Ontdek Rotterdam van boven tijdens de dakendagen

nog meer: nieuws