Voor in de agenda: ontdek Rotterdam van bovenaf tijdens de Dakendagen

beeld vtwonen Beeld

Op ontdekkingstocht langs de daken door heel Rotterdam? Het kan binnenkort weer tijdens het jaarlijkse festival ‘Rotterdamse Dakendagen’ van 2 t/m 5 juni. Bovendien staat er van 26 mei tot 24 juni een extra, spectaculaire dak-wandeling op het programma. Tijdens de Dakendagen geniet je onder andere van livemuziek, eten, drinken, theater en gezelligheid; allemaal met schitterend uitzicht over de stad.

Lees verder onder de advertentie

Rotterdamse Dakendagen

Het festival Rotterdamse Dakendagen is ondertussen vaste prik in het voorjaar. Het eerste weekend van juni kun je dus weer het dak op. Hier kun je kiezen uit verschillende activiteiten op tientallen ‘open daken’ in- en rondom het centrum. Zo zijn er onder andere theatervoorstellingen, concerten en wandelingen met een gids: allemaal om de stad op een andere manier te ontdekken.

Zeeën van ruimte

De boodschap van het Rotterdamse festival? Er wordt nog veel te weinig gebruik gemaakt van de platte daken in de stad. Hier ontdek je zeeën van nieuwe ruimte voor bijvoorbeeld kunst en cultuur, duurzaamheid, sport, groen, verbouwen van groenten en voor recreatie. Het (beter) gebruiken van deze ruimte zorgt wat hen betreft voor een gezonde, future-proof stad.

LEES OOK:
Groen dak aanleggen: benodigdheden, onderhoud en meer

Lees verder onder de advertentie

Luchtbrug over de Coolsingel

Naast de Dakendagen komt de festivalorganisatie dit jaar met iets nieuws: de Rotterdam Rooftop Walk. Tussen de daken van de iconische Rotterdamse gebouwen WTC Rotterdam en de Bijenkorf is speciaal een tijdelijke luchtbrug gebouwd, voor een spectaculaire oversteek boven de Coolsingel. De luchtbrug is vanaf hemelvaartsdag (26 mei) daarom eenmalig een maand lang te bezoeken. De route afleggen kost een klein bedrag, maar kinderen mogen onder begeleiding van een volwassene gratis mee.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK:
Architectenbureau MVRDV ontwerpt felroze podium op het nieuwe instituut in Rotterdam

Zelf het dak op?

De Rotterdam Rooftop Walk, inclusief de luchtbrug, vindt plaats van 26 mei tot 24 juni. De Rotterdamse Dakendagen vinden plaats van 2 t/m 5 juni. Op 4 en 5 juni volg je bovendien toffe dakenwandelingen langs drie Rotterdamse daken met een bepaald thema. Een bezoek aan het hoofddak: Luchtpark Hofbogen – waar je je volledig in festivalsferen waant dankzij de livemuziek – is trouwens gewoon gratis. Voor veel andere activiteiten betaal je een kleine bijdrage. Meer informatie en het volledige programma vind je binnenkort op deze website. De kaartverkoop start op 5 mei aanstaande.

Bron: Rotterdamse Dakendagen

Lees verder onder de advertentie