Even wat anders: 4 mooie alternatieven voor de salontafel

Wollen elementenbank van Hay, 74,6×95,5 cm (dxb), per element vanaf € 2129,-, schapenvacht € 69,- (eijerkamp.nl). Vloerkleed 200×300 cm, per m2, € 900,-, leren Knitting stoel van Menu vanaf € 2595,- (kasstoor.nl). Schapenwollen Knitting stoel van Menu vanaf € 2595,- (designtales.nl). Salontafel van glas en staal van Bloomingville € 269,-, velours poef van Bloomingville € 111,20, mosgroen velours kussen van Hay € 79,-, vaas van HKliving € 99,90, wit object van Bloomingville € 34,20 (vtwonen.nl). Berber zitpoef € 319,- (elramlahamra.nl). Metalen vloerlamp Handvark € 585,- (goeds.nl). Kunst aan de muur van Edith Beurskens vanaf € 130,-(edithbeurskens.com). Okergeel velours kussen € 29,95, gestreept velours kussen € 32,95, zandkleurige beker € 6,- (hkliving.nl). Waxinelichthouder € 39,-, wierook € 20,- (sukha.nl). Kalkverf Lagune, per liter € 48,- (cartecolori-dialma.nl). Overig privébezit. Beeld vtwonen 01-2021 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen
Beeld vtwonen 01-2021 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen

De salontafel is onmisbaar in de woonkamer. Of je ‘m nu volzet met mooie woonaccessoires, inspirerende koffietafelboeken of lekkere drankjes en snacks. Vierkant of rond met vier poten hebben we inmiddels wel gezien, wat dacht je daarom van deze alternatieven voor de salontafel?

Lees verder onder de advertentie

Aaibaar en multi-inzetbaar

Romantisch en lieflijk – en in ieder geval aaibaar – zijn de poef of hocker. Een klassieker in het interieur die je ook goed kunt inzetten als salontafel. Misschien niet een van de meest stabiele alternatieven voor een salontafel, maar een zachtere voetenbank of extra zitplek ga je niet krijgen.

Gebruik je de bijzetter als salontafel? Om het valgevaar van accessoires en volle glazen zoveel mogelijk te beperken kun je een dienblad gebruiken. Zo maak je van een poef de perfecte twee-in-een! Extra aaibaar is deze witte poef. Voor een unieker exemplaar kun je voor deze paddenstoelvormige poef kiezen.

LEES OOK
Met € 5000 kun je deze grote aanpassingen doen in de woonkamer

Erop of erin

Voor een stoere, industriële of landelijke look is een mooie houten kist of oude dekenkist het perfecte alternatief voor een salontafel. Kies er een die behoorlijk aan de maat is om er van alles op kwijt te kunnen, maar óók erin. Een kist is namelijk ideaal om rondslingerende spullen in op te bergen.

Lees verder onder de advertentie

Idem dito voor een vintage koffer. Check wel goed of de bovenkant vlak genoeg is om dingen op kwijt te kunnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pastelkleurige opbergkoffers voor een zachte look in huis?

Massieve aandachtstrekker

Een echte showstopper voor de woonkamer is een groot massief blok uit marmer, hout of een ander zwaar materiaal. Deze zuilachtige blokken kun je prachtig stylen als salontafel en zullen gegarandeerd de aandacht trekken. Een industriële en stoere look bereik je met deze massief teakhouten salontafel. De woonkamer naar een hoger niveau tillen? Met deze tweedelige marmeren tafel krijg je instant de hotel chic look.

LEES OOK
7x mooi marmer: van onderzetter tot salontafel

Over de bank

Salontafels vind je bijna altijd terug vóór de bank, maar over de bank is net zo praktisch. Ja, óver de bank. Banktafels zie je steeds vaker terug. Deze handige kleine bijzettafeltjes kun je deels over de bank schuiven en zijn het ideale alternatief voor een salontafel.

Lees verder onder de advertentie

Misschien zelfs wel praktischer, want je kunt ‘m makkelijk verschuiven en dus op elke gewenste plek kwijt. Zo kun je er een kop thee neerzetten, maar ook een laptop wanneer je thuiswerkt vanaf de bank. Ook wel eens fijn voor de afwisseling! Deze zwarte metalen bijzettafel is er perfect voor. Origineler is deze gouden banktafel in de vorm van een palmboom.

Shop een salontafel…

Bron: vtwonen 01-2021 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen

Lees verder onder de advertentie