6x de coolste meubels van pallets

beeld vtwonen Beeld

Pallets zijn voor een prikkie te koop of gewoon op straat te vinden. Gelukkig maar, want meubels van pallets zijn nog steeds populair. Je hebt weinig nodig om er een eettafel of loungebank van te maken. Om precies te zijn: een zaag, wat schroeven, een schuurmachine, wieltjes, grondverf en lak. Dus ga nu aan de slag met deze leuke zelfmakers met pallets!

Lees verder onder de advertentie

Pallets kopen

Pallets zijn onder andere te koop (of zelfs gratis af te halen) via Marktplaats. Of speur op bedrijventerreinen naar lege pallets en vraag aan de eigenaar of je ze mee mag nemen. De standaardafmetingen van een pallet zijn 80 x 120 cm. Maar je kunt natuurlijk ook maar een deel van de pallet gebruiken: maak bijvoorbeeld een wandplank of kapstok van 1/3 pallet.

Palletbank

Door een paar pallets te stapelen heb je in no time een palletbank in elkaar geflanst. Voor een uitstraling die past bij je terras kun je de pallets in een mooie kleur schilderen. Onbewerkt geven ze de buitenruimte een robuust tintje. Met een paar dikke palletkussens is de tuinbank klaar om op te genieten.

Salontafel van pallet

Bestel de materialen die je nodig hebt voor de salontafel online.

Lees verder onder de advertentie

Pallets doen het erg goed als salontafel. Schroef er vier wieltjes onder zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Als je bang bent dat er bestek of iets anders tussen de kieren verdwijnt, kun je er nog een houten of glazen plaat op leggen. Zo simpel en stijlvol kunnen meubels van pallets zijn.

beeld vtwonen Beeld

Loungen op pallets

Wanneer de zon schijnt willen we daar natuurlijk van genieten! Hoe leuk is het om je eigen loungebank van pallets te maken? Plaats ook hier wieltjes onder voor het gemak. Met een zacht palletkussen erop zit je heerlijk. Voor buiten kun je beter op zoek naar de kussens van een tuinset. Regenachtige dag? Dan kom je binnen volledig tot rust in een bed gemaakt van pallets. Zo’n soort bed geeft je flexibiliteit, omdat je het bed zo hoog kan maken als je zelf wilt.

Lees verder onder de advertentie

Bed van pallets

Misschien wel de allermakkelijkste variant van alle meubels van pallets: het palletbed. Voor een simpel, laag bed kun je vier stuks bij elkaar leggen. Bevestig ze aan elkaar met een latje dat je aan de pallets timmert, zodat ze niet verschuiven. Wil je ‘m iets hoger? Dan bouw je er gewoon een laag bovenop. Zorg dat je de pallets van tevoren goed schuurt, zodat zacht beddengoed en blote benen geen splinters vangen. Bestel de materialen die je nodig hebt voor de het palletbed online.

Pallet als wandrek

Het zelf maken van een pallet als wandkast is makkelijk en zo gedaan. Schroef een pallet tegen de muur en bevestig plankjes aan de onderkant waardoor er vakjes ontstaan om spullen in op te bergen. In de werkkamer kun je er bijvoorbeeld gereedschap in kwijt, terwijl het in de keuken leuk als kruiden- of bordenrek werkt. Je kunt hem ook buiten hangen. Plaats er dan bijvoorbeeld een paar plantenpotten in waar je de hele zomer van kunt genieten!

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Pallettafel

Een tafel gemaakt van drie pallets (twee staanders en een blad) is een mooi formaat voor een ruime tweepersoons tafel. Maar je kunt de pallettafel zo lang maken als je wilt: je schroeft er gewoon twee pallets aan vast en je hebt het begin van een eindeloos lange tafel. Goed schuren, in de grondverf zetten, aflakken in je favoriete kleur: en klaar is kees! Bestel de materialen die je nodig hebt voor de pallettafel online.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

€34.95 €16.70 Summerset Bloemendaal Pallet Rugkussen 60 x 40 cm

€79.95 €62.99 Summerset Bloemendaal Pallet Zitkussen 120 x 80 cm

Lees verder onder de advertentie

Plantenrek

Bestel de materialen die je nodig hebt voor het plantenrek online.

Bouw je eigen hangende tuin door een pallet om te toveren tot plantenrek. Door het pallet zo neer te zetten dat de planken horizontaal gericht zijn en aan de onderkant daarvan planken te bevestigen, creëer je langwerpige plantenbakken. Zet hier potjes met mooie hangplanten in voor een tropisch effect.

Bron: Foto 1: vtwonen Weer verliefd op je huis seizoen 6 aflevering 9 | Styling Marianne Lunning | Fotografie Barbara Kieboom || Foto 2: vtwonen binnenkijk special 2016 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk || Foto 3: vtwonen september 2013 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde || Foto 4: vtwonen 01-2010 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Frans Uyterlinde || Foto 5: vtwonen 03-2015 | Fotografie Anouk de Kleermaeker | Styling Leonie Mooren, Bregje Nix

Lees verder onder de advertentie