Deze tafellampen geven dezelfde sfeer als kaarslicht

beeld vtwonen Beeld

Volgend weekend gaat de klok weer achteruit. Dat betekent dat het weer vroeg donker wordt. Een pijnlijk moment voor liefhebbers van de lange zomeravonden, maar toch… ook wel weer heel gezellig. Tijd voor kaarslicht! Wist je dat er zat tafellampen te vinden zijn die dat gezellige licht dat je krijgt van een kaars perfect nabootsen? Wij ging op zoek naar een paar parels, en die vonden we.

Lees verder onder de advertentie

Nét zo gezellig

Als we denken aan kaarslicht, dan denken we aan gezellig warm sfeerlicht. Niet te fel, en met een warme ondertoon. Als je dus op zoek bent naar een tafellamp die ongeveer hetzelfde licht uitstraalt, dan moet je op zoek naar een lamp met een relatief lage lichtopbrengst (aantal Lumen) en een lage kleurtemperatuur (Kelvin). Met een kleurtemperatuur van 2200K of lager zit je goed. Op die manier zal de tafellamp net zulk gezellig licht uitstralen als kaarsen, zonder dat hij ooit opbrandt!

LEES OOK
Een kaars zorgt voor sfeer: styling tips en DIY ideeën

Een paar voorbeelden

Een fijne eigenschap van kaarsen is het feit dat je ze overal neer kunt zetten, omdat er geen snoer aan zit. Say no more! De tafellampen van het merk Humble zijn namelijk draadloos. En daarnaast geven ze ook nog eens heel sfeervol licht af. De Lucide Tahar tafellamp is een goed voorbeeld van een lamp die niet alleen qua sfeer aanvoelt als een kaars, maar er ook daadwerkelijk zo uitziet! Het lijkt namelijk net alsof de lamp zelf een kaarsenhouder is, waarin een piepklein waxinelichtje brandt. Dit soort tafellampen zie je trouwens ook veel voor buiten (kaarsen gaan immers snel uit in weer en wind). Hoe mooi is bijvoorbeeld deze lantaarn? Kan zo door voor een kaars!

Maak jezelf helemaal ready voor de donkere herfstdagen en shop hieronder meer tafellampen die zonder moeite dezelfde sfeer teweeg brengen als kaarsen.

Lees verder onder de advertentie

De gezelligste tafellampen…

beeld vtwonen Beeld

lampen en verlichting Da’s handig! Portable tafellampen zet je overal neer

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

lampen en verlichting Perfect voor de retro look: tafellampen in vintage stijl

beeld vtwonen Beeld

lampen en verlichting 8x inspiratie voor sfeervolle verlichting in de woonkamer

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

lampen en verlichting Licht uit: zo kies je lampen voor in de slaapkamer

Bron: vtwonen 1-2020 | vtwonen collectie

Lees verder onder de advertentie