WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dé trend van 2022: juweelkleuren in huis

Een nieuw jaar betekent een heel scala aan nieuwe trends. Qua kleur, qua meubels, qua woonstijl en qua prints. Een van de grootste nieuwkomers van 2022? Het in huis halen van juweelkleuren. Dat klinkt wellicht als lastig definieerbaar, maar is eigenlijk hartstikke simpel. En prachtig, dát vooral.

gele bank
vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen

Juweelkleuren

Denk je aan juwelen, dan denk je waarschijnlijk direct aan rijkdom. Voer dat door in een kleurpalet en je komt al snel uit bij rijke, warme en luxe ogende kleuren. En dat is precies wat er met de woontrend juweelkleuren bedoeld wordt. Met het oog op dé woontrends van dit nieuwe jaar, mag in het huis van de trendgevoelige zielen dit kleurpalet dan ook niet ontbreken.

Rijk kleurpalet

Juwelen zijn er in verschillende kleuren. Vaak zijn de kostbare sieraden ingelegd met stenen in de meest intense kleuren, zoals het diepgroene van de smaragd, het warmrode van de robijn en het donkerblauw van de saffier. Maar ook warm oranje en okergeel sluiten naadloos aan bij het kleurpalet van juwelen. Ze geven immers een subtiele knipoog naar het gebruikte goud, waarvan kostbare juwelen vaak gemaakt zijn.

behang slaapkamer
vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen
slaapkamer donkergroen
vtwonen 09-2021 | styling Sharon Roest | fotografie Caroline Martinot

Luxe stoffen

De kleuren kun je op allerlei verschillende manieren in huis halen: van de verf op de muur tot de tegels tegen de wand en de lamp aan het plafond. Maar met de rijke uitstraling van de sieraden in je achterhoofd, kun je dit éxtra goed doorvoeren in rijke stoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luxe fluweel en velours, wat je zo klein of groot kunt inzetten in het interieur als je zelf wilt.

Trend toepassen

Ben je toe aan een kleine verandering, met een groots effect? Plaats dan een aantal fluwelen kussens op je bank in de juweelkleur van jouw smaak. Mag het grootster en drastischer? Dan kun je kiezen voor een fluwelen bank in bijvoorbeeld chique groen of okergeel, voor een stijlvol statement. Waaghalzen én mensen die zin hebben in een leuk DIY-project, kunnen ook een complete muur of oude kast van juwelenkleuren voorzien, voor een verrassend, uniek en trendy twist aan een bepaalde ruimte in huis.

nog meer: Kleur