WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met warme kleuren vieren dat we thuis zijn!

Laten we vieren dat we thuis zijn! Nu de herfst in alle hevigheid is losgebarsten, maken we bij vtwonen ons huis extra warm met stijlvolle donkere kleuren, ronde vormen en vriendelijke stippendessins.

stippen

stippen poster

stippen servies

stippen plaid

stippen-plaid-behang

Combineren

Dat de eettafel er zo knus bij staat komt niet alleen door de warme donkere kleuren, maar ook en vooral door de ronde vormen van de tafel en het wandkleed. Ronde vormen zijn altijd zacht en vriendelijk voor het oog. Ideaal dus als je wat tegenwicht wilt brengen in een ruimte met veel strenge, rechte lijnen.

De stip is op veel manieren toe te passen in het interieur. Je kunt kiezen voor een gordijn met cirkels of een servies met noppen, maar je kunt ook zelf iets verzinnen. Denk out of the box. Maak bijvoorbeeld tekeningen met stippen of, zoals hier, je eigen behang met de afbeelding van een schemerlamp samengesteld uit polkadots. En natuurlijk alles in de warme kleuren van de herfst.

De herhaling van een patroon geeft rust. Dus hoewel dit tafelgoed een mix is van oud en nieuw, emaille en aardewerk, klassiek en design, het geheel oogt rustig door de steeds terugkerende ronde vorm. De contrastrijke kleuren zwart en wit worden verzacht met warmere kleuren als oker en zachtroze.

Een karpet is de ideale manier om je zithoek af te bakenen en tegelijkertijd sfeer in te brengen. Vooral met een hoogpolig rond kleed lukt dat meer dan goed. Deze werd wat opgevuld waardoor het kleed extra zacht is voor je blote voeten. Laat de ronde vorm terugkomen in de bekleding van de bank en een deken en de cirkel is rond. Meer weten of welke kleuren jouw huis mooier maken? Ga dan naar kleurinspiratie en laat je inspireren!

Bron: vtwonen | Fotografie: Dennis Brandsma | Styling: Esther Jostmeijer

nog meer: Kleur