WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waanzinnig: 3 x kleurrijk wonen zoals Carice van Houten

Wist je dat Carice van Houten in een huis vol knalkleuren woont? Onlangs werd haar huis gefotografeerd voor Architectural Digest (AD) Duitsland. En wauw, van haar waanzinnige woning vol gedurfde kleuren wordt onze vtwonen-redactie erg enthousiast. Van roze eettafel tot gekleurde plafonds: neem een kijkje in het huis van Carice.

Een huis vol snoepkleuren

Woonmagazine AD Duitsland reisde af naar de woning van de Hollandse Game of Thrones actrice, gelegen in de buurt van Amsterdam. Je kunt er in Carice’s huis niet omheen: lef en kleur. De paars- en roze tinten zijn de ster van elke ruimte en we spotten geen enkele witte muur. ‘Paars loopt als rode draad door het huis, ook al is het geen gemakkelijke kleur’, vertelt Carice tegen AD Duitsland. Eén ding is duidelijk: er is nagedacht over elk hoekje en elk detail in de woning. Benieuwd hoe je zelf deze eclectische woonstijl in huis toepast? Wij hebben drie tips.

LEES OOK
Snoepwinkel: HKliving lanceert collectie vol funky neonkleuren

‘Ik ben supertrots dat ik eindelijk mijn huis kan showen dat ik met veel passie heb samengesteld met

Atelier ND Interior.’

Carice van Houten

Woonidee 1: Geef de eettafel kleur

De gekleurde eet- en salontafel vallen direct op in het interieur van Carice. Niet alleen de vormen van de tafels zijn uniek, ook de gekleurde tafelbladen en poten passen geweldig bij de rest van haar huis. Zo zorgt de combinatie van de zachtroze eettafel met de paarse gordijnen voor een markant geheel. Zin om je eigen tafel ook opfleurbeurt te geven? Ga aan de slag met een lik verf of kies voor een tof designmeubel in zo’n mooie snoepkleur.

Woonidee 2: Schilder het plafond mee

Ook de plafonds moeten eraan geloven in het interieur van Carice. In alle kamers lopen wandkleuren helemaal door tot over de latten- of balkenplafonds. Dit zorgt voor nét iets meer pit en durf dan wanneer je het plafond basic wit houdt. Zo creëer je niet alleen meer sfeer en geborgenheid in de ruimte, maar ook meer eenheid in een eclectische woonstijl zoals deze. In Carice haar logeerkamer is ditzelfde principe doorgevoerd, maar dan met bloemenbehang in plaats van een geverfd plafond. En in de eetkamer heeft ze het vormgegeven door het plafond en de gordijnen dezelfde kleur te geven. Het totaalplaatje is prachtig.

Woonidee 3: Mix & match, maar met beleid

Ondanks de kleurenexplosie oogt Carice’s huis als één geheel. Het geheim? Combineer enkel kleuren uit dezelfde groep en gebruik verder neutrale basiskleuren. In het geval van Carice zien we meubels en accessoires in dezelfde pastelsnoepkleuren terugkomen, met lila en suikerspinroze in de hoofdrol. Deze kleuren zijn – zoals Carice zelf zegt – de rode draad in haar interieur. De uitbundige kleuren zijn gecombineerd met onder andere mosterdkleurige accenten, een neutrale, eikenhouten visgraagvloer en luchtige, beige eetkamerstoelen.

Meer foto’s van Carice haar interieur zien? Check dan de Duitse website van AD.

LEES OOK
4x woonidee: uitgesproken eclectisch interieur

nog meer: Kleur