WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Bruin is dé kleur die altijd en overal voor rust en warmte zorgt’

De kleur die terug is van weggeweest: bruin. Volgens Nicolette dé kleur van stabiliteit, benaderbaarheid en vertrouwen. De rustgevende en warme kleur is bijna moeiteloos te combineren met andere (felle) kleuren. Niet gek dus dat Nicolette er zó dol op is.

Nicolette Fox | vtwonen

“Bruin weet andere kleuren moeiteloos te

omarmen”

Bruin: rust en warmte

Op nummer één, sowieso, staat chocola. In alle gradaties, van puur tot melk. Gevolgd door koffie, of beter: cappuccino, zacht en schuimig. Waarmee alle voorwaarden voor een warme sfeer eigenlijk al aanwezig zijn. Ik heb het natuurlijk over bruin. De kleur die nooit echt om aandacht vraagt, maar wel altijd en overal voor rust en warmte zorgt. Zoals een eikenhouten vloer dat door het hele huis kan doen. Of het effect van diepbruine fronten in de keuken. Een houten eettafel, roodbruin aardewerk, lichtbruine voile gordijnen… Voeg daarbij stevig zwart en luchtig wit en het mooiste, meest tijdloze kleurenpalet is compleet.

De kleur van harmonie

Zo simpel en perfect kan het zijn – en ik bewonder interieurs die zo in balans zijn – maar gelukkig is bruin ook bij uitstek de kleur die andere kleuren weet te omarmen. Met bruin gaat combineren bijna moeiteloos, zelfs met knalgroen, vlammend rood of kanariegeel. Deze kleur is op altijd zoek naar harmonie en slaagt er zonder uitzondering in om andere, veel fellere kleuren naar zich toe te trekken. Ze lijken zomaar een tint zachter te worden, of minder zoet, of minder koel. Anders gezegd: de scherpe kantjes zijn er ineens vanaf.

Terug van weggeweest

Misschien is dat wel precies wat we nu nodig hebben, dachten wij, in een tijd van pittige discussies. Een beetje rust in de tent is welkom. Het is dan ook vast niet voor niks dat bruin, in al zijn verleidelijke schakeringen, helemaal terug is van weggeweest. Dit is de kleur van stabiliteit, benaderbaarheid en vertrouwen. De kleur die alles in de natuur tot een rustgevende eenheid weet te brengen. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Of wacht: ik voeg daar toch nog graag een beetje opwinding aan toe. Zoals die onweerstaanbare doos bonbons of het geluk van die pas gekochte, bruinleren tas. En wat te denken van een zachte, bruinfluwelen bank met cocoonfactor tien. Die staat binnenkort bij ons in de nieuwe aanbouw, een prachtig begin van het nieuwe jaar!

Liefs,


Nicolette

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

LEES HET MAGAZINE
vtwonen nummer 01 ligt nu in de (digitale) schappen. Bekijk hier een sneak peek!

nog meer: Kleur