WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleur van de liefde: rood in het interieur

Als je mensen vraagt een kleur te noemen, dan is het negen van de tien keer rood. Niet zo gek, want dit is bijna de kleur der kleuren. Toch vind je rood niet zo vaak terug in een interieur, omdat het een kleur kan zijn die op je afkomt. En het zou lastig te combineren zijn. Nu het Valentijnsdag is, is het misschien niet zo’n gek idee om toch eens te experimenteren met deze kleur van de liefde.

Rood interieur

Rood is een dominante kleur die sterke gevoelens kan oproepen. Rood wordt geassocieerd met emoties zoals kracht, macht, passie én natuurlijk de liefde. Juist omdat het zo’n krachtige kleur is, kan het zorgen voor nieuwe energie en een nieuwe look in huis. 

Je kunt meteen all the way gaan en kiezen voor een rode basis. Je hebt heel veel verschillende roodtinten, maar kijk voornamelijk naar de ondertoon als je kiest voor een rode basis. Je hebt koele en warme roodtinten en beiden zorgen voor een ander effect in huis. Durf je niet meteen te kiezen voor een rode basis? Probeer dan eerst een paar rode accessoires of eyecatchers. 

Rood combineren

Toch moet je ook uitkijken met rood. Te veel rood kan namelijk zorgen voor een onrustig gevoel in huis. Het is dus belangrijk om balans te vinden. Dat kun je op twee verschillende manieren aanpakken. Allereerst: combineer rood met accessoires of meubels in dezelfde kleurfamilie. Denk aan oranjetinten, zoals terracotta. Of aan roze en bruin.

Make it pop

En de tweede optie om een overvloed aan rood in het interieur te mijden, is om het te combineren met contrasterende kleuren. Door te kiezen voor kleuren die bijna vloeken met rood zorg je er juist voor dat de kleur er uitspringt. En dat kan weer zorgen voor een frisse en vrolijke touch in huis. 

nog meer: Kleur