WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleur in de woonkamer? Ga net als Fietje voor groen

Een make-over vinden wij geen make-over zonder een nieuwe kleur. Onze stylisten Fietje, Marianne, Frans, Liza en Eva laten in Weer verliefd op je huis zien dat durven met kleur verrassende resultaten op kan leveren. Omdat met kleur de toon snel is gezet, delen we graag een aantal groene make-overs van woonkamers door Fietje.

woonkamer kleur bank
Woonkamer inspiratie: groene muur en groen plafond met groene muur met een licht interieur

Groene kozijnen

Met groen creëer je rust en evenwicht. Een echte opfrisser en wij worden er blij van! Niet alleen planten zijn welkom en zorgen voor die groene touch, een groene muur maakt pas echt een statement. Dat zie je in verschillende make-overs terug. De kozijnen ook schilderen heftig? Welnee, Fietje ging je voor bij de make-over in Eemdijk. Door de kozijnen mee te schilderen in de kleur van de wanden, betrek je deze bij het interieur, creëer je rust en nemen ze bijna de functie van schilderijlijsten aan.

werkplek bureaustoel schilderij

Licht versus donker

Kies je voor een donkergroene wand? Dan is spelen met lichte kleuren en tinten nog steeds mogelijk en hoeft het geen donker geheel te worden. De make-over in Bergschenhoek is daar een goed voorbeeld van. Een huis waar donkere en lichte kleuren elkaar versterken. Kies hierbij wel voor tinten uit hetzelfde kleurpalet, zo creëer je eenheid. Fietje koos ervoor om het groen te omarmen en te combineren met zachte tinten zoals zand en lichtgrijs. Een goede truc om nog meer rust in huis te halen? Schilder (een deel van) de accessoires in dezelfde kleur als de muur.

eethoek groen bamboe behang
woonkamer met lichtgroene wand en grijze bank met witte stoelen en bijzettafel

Groen op zijn gemak

Groen is een fijne en geschikte kleur om binnen met buiten te verbinden. Niet alleen door te kiezen voor een groene bank of wand zoals bij de make-over van Fietje in Rosmalen, maar ook door de toevoeging van planten in huis. Het is al vaker gezegd, maar planten brengen je interieur tot leven en zorgen voor dat zachte, groene accent. Cluster je groene vrienden of verspreid ze juist door de ruimte. Het werkt overal! Dit zie je ook terug in de make-over van Fietje in Alkmaar, daar maken de planten een waar statement.

woonkamer planten bank

Ben je geïnspireerd geraakt door al dit groene geweld? Shop hier onze groen geluk selectie.

Haal groen in huis…

nog meer: Kleur