WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De trendkleur van deze zomer is oranjerood

We hebben al aardig proefgedraaid voor een lange, hete zomer. Zo eentje waar je je in mediterrane oorden waant, alleen de palmbomen ontbreken nog. Welke kleur ook lekker meedoet in deze zomerse sferen is oranjerood. Lees alles over deze trendkleur.

vtwonen 09-2016 | keuken in tropische stijl met aardetinten | oranjerood is de zomerse trendkleur van 2021

Als een zonsondergang

Vorig jaar slopen aardse kleuren als oranje, rood, roest en magenta al de kledingkasten binnen. Nu is het ook de beurt aan onze huizen. Ze passen perfect bij dit seizoen en zijn gebaseerd op de zachte tinten van een mooie zonsondergang. Zo eentje in een ver en fijn vakantieoord waar we allemaal naar verlangen. Moet je nog een beetje wennen aan de nieuwe trendkleur oranjerood? Wij laten je zien hoe je het – subtiel of groots – kunt toepassen.

Subtiel oranjerood

Rood is een heftige kleur die staat voor liefde en passie, maar ook voor gevaar. Het is er een die altijd aan staat en daarom niet voor iedereen geschikt als muurkleur. Maar voeg je aan het rood een beetje geel toe, dan ontstaat er een oranjerood dat plots veel zachter aandoet. In de kleurencirkel van Johannes Itten kun je goed zien hoe dit werkt en welke kleuren goed combineren doordat ze naast elkaar of juist tegenover elkaar liggen. Oranjerood doet het goed met oranje-, geel- en rozetinten, maar is ook verrassend mooi met het tegenoverliggende blauw.

Je moet het durven, maar een oranjerode of terra muur brengt het hele jaar de zon bij je binnen.

LEES OOK
Zo beïnvloedt kleur in huis jouw stemming

Accessoires in de trendkleur

Wie het leuk vindt om de nieuwste trends te volgen, maar er ook altijd net zo snel weer klaar mee is, doet er goed aan om de trendkleur oranjerood op een wat subtielere manier te gebruiken. Als accentkleur dus, die hier en daar terugkomt in dezelfde ruimte in de vorm van accessoires, zoals een kussen, kandelaar of bijzettafel. Door het warme rood toe te voegen aan je bestaande interieur geef je dat een warme boost. Zeker de wat koelere interieurs kunnen zo’n oranjerode injectie goed gebruiken.

nog meer: Kleur