WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Weg met die witte muren! 4x de beste stylingtips

Dag witte muur. En hallo kleurenblok met lambrisering! In het mini-appartement van Xavier en Chelo (in hartje Parijs!) zijn de muren gehuld in kleur. Het contrasterende lijnenspel en de slimme lambrisering werken ruimtelijk. Weg met die witte muren!

vtwonen special tiny houses | 
weg met die witte muren
Blauwe verfkleur Mid Medici Blue, beige verfkleur Maya en kaki verfkleur Dark Stone, alles Ressource. Stoel San Compagnie Française de l’Orient et de la Chine. Bureau en inbouwkast zelfgemaakt van geverfd MDF. Kunstwerkjes Claire Kito voor Galerie Peinture Fraîche.
vtwonen special tiny houses | witte tegels in de badkamer met aan de bovenkant een zwarte lijn, en een zwarte doek I weg met die witte muren
Zellige-tegels Mosaic del Sur. Wastafel en kraan Clou.

1. Lambrisering schilderen

Deze inbouwkastenwand levert een muur aan opbergruimte op, plus een werkplek in de vrijgelaten nis. Met verf is een lambrisering aangebracht en dat is heel slim zo’n 29 centimeter boven het werkblad gedaan. Alle spullen erop vallen zo mooi weg.

2. Spannend lijnenspel

Het contrasterend lijnenspel in de badkamer voert de blik de diepte in, zoals hier bij het zwarte tegelrandje boven de witte tegels. Door die net onder het plafond te plaatsen, lijkt de ruimte ook nog eens hoger. Dit effect kun je ook met verf bereiken.

LEES OOK
4x woonidee: zo creëer je luchtigheid in huis

vtwonen special tiny houses | de blauw witte lambrisering van de muur loopt over op de deur van de woonkamer I weg met die witte muren
Blauwe verfkleur Mid Medici Blue, beige verfkleur Maya en kaki verfkleur Dark Stone, alles Ressource. Hanglamp Paloma Le Monde Sauvage. Wandlampen Atelier Areti. Kunstwerken op wandplank 
Claire Kito voor Galerie Peinture Fraîche. Kussens en salontafel Caravane. Vloerkleed Kilims Ada. Driepootkrukken Ailleurs Paris.
vtwonen special tiny houses | weg met die witte muren
Behang Les Rives de l’Irrawaddy van Ananbô. Vloerkleed herkomst onbekend.

3. Schilder de deur mee

Een deur wordt vaak gezien als stoorzender in een ruimte die rust moet uitstralen. Maar dat is helemaal niet nodig. Door de lambrisering door te trekken over de badkamerdeur valt die bijna weg in het geheel. Weg met die witte muren én deuren dus!

4. Print op de muur

Een drukke print op de muur kan prima als je de basis zo rustig mogelijk houdt – mét meegeverfde voordeur dus in dit geval. Panoramisch behang zorgt voor extra diepte, je kijkt zo de verte in. Ook slim: een paar wandknoppen (deze zijn van Caravane) voor de jassen. Die ogen minder massief dan een kapstok.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een mini-appartement in hartje Parijs

nog meer: Kleur