WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: grafisch zwart-wit interieur

Rust, reinheid en regelmaat. Dat straalt het huis van Rianne uit. Met een grafisch zwart-wit interieur creëer je harmonie in huis. Saai? Juist niet! De sobere tinten zorgen voor spannende ton-sur-ton combinaties.

vtwonen 02-2021 | opgemaakt bed in zolderkamer met schuin dak
Balken en vloer geschilderd in RAL 7044. Linnen beddengoed H&M en Suite702. Modular-lampen via BigBrands. Artwork Nrdrhvn91, papier-maché object Mirjam Franken.
vtwonen 02-2021 | keuken met zwart wit interieur, bijzondere lamp en tegels
Keuken donkerblauw geschilderd. Tegels op achterwand originele Harlinger tegels. Borden met Friese spreuken aan muur vintage. Doorkijkje naar de achterkamer: stalamp Fortuny van Pallucco, leren bank Bohémien van Busnelli, kussens op bank gemaakt van stoffen van Emery & Cie. Witte tv Bang & Olufsen. Witte buste van een winkel die niet meer bestaat, antieke houten buste uit India, zwart hoofd van GMC uit Zuid-Afrika. Lage marmeren tafel Knoll, hoge marmeren tafel Tom Dixon.

1. Sfeervol sober

Ook sobere tinten kunnen voor een warme sfeer zorgen. Mix harde en zachte, ruwe en gladde materialen, dat geeft gelaagdheid aan de ruimte.

2. Vast kleurpalet

Houd naast het zwart-wit, een kleurpalet van maximaal 3 kleuren aan voor het hele huis (inclusief vloer, plafond, kasten et cetera). Dat zorgt voor harmonie en rust. Zo gaf Rianne de oude visgraatvloeren nieuw leven door ‘m zwart te oliën.

LEES OOK
De zwarte keuken is een blijvertje

vtwonen 02-2021 | witte stoel en witte lamp
Stoel Plywood Vitra, witte stalamp Serge Mouille.
vtwonen 02-2021 | zwart wit interieur bank met stoel van hand
Leren bank Bohémien van Busnelli, kussens op bank gemaakt van stoffen van Emery & Cie. Stalamp Fortuny van Pallucco. Marmeren tafel Knoll, gouden stoel/hand Pols Potten, witte tv Bang & Olufsen. Zebrahuid en kunstwerk Nrdrhvn91.

3. Accessoire-dans

Een grafisch zwart-wit interieur spannend houden? Wissel regelmatig van accessoires en kunst. En komt er iets nieuws in huis, verkoop dan ook meteen een item of maak er een ander blij mee als het nog een ronde mee kan. Zo slibt het huis nooit dicht.

4. Een handje helpen

Bijzondere, gekke vormen komen extra goed tot hun recht in een sobere, lichte basis. Rianne deed dit in de vorm van handen: ze liet ze terugkomen in een stoel én in diverse kunstwerken. Dezelfde vorm herhalen, zorgt voor eenheid.

Nog meer 4x woonidee:

nog meer: Kleur