Zelf een klamboe maken

beeld vtwonen Beeld

Een klamboe of hemeltje boven het wiegje is een echte sfeermaker in de babykamer. Je kunt er dagenlang winkels voor afstruinen op zoek naar de perfecte. Maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf een te maken. Haal een mooie stof, linten en voile in huis en creëer een eigen, unieke klamboe!

Lees verder onder de advertentie

Zo maak je een klamboe

Meet voor je aan de slag gaat de lengte tussen het plafond en de grond. Zo weet je hoeveel stof je nodig hebt. Je kunt de klamboe natuurlijk zo lang maken als je wilt. Vervolgens ga je op pad voor de stof. Fijne stoffen voor boven de wieg kun je vinden op de markt of in de stoffenzaak bij jou in de buurt. Online bestellen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld via Stoffen.net.

Een bedhemeltje kenmerkt zich door de transparante stof, maar dit kun je goed opleuken en combineren met een andere stof naar keuze. Verder heb je een haak, een grote ring en sierlinten nodig. Bij Xenos vind je veel leuke sierlinten en andere versieringen.

Klamboe in de babykamer

Zodra je alles binnen hebt, is het tijd om aan de slag te gaan! Je vindt via YouTube een aantal zelfmakers met stappenplan. Ben je niet zo handig met stof maar wil je wel zelf een hemeltje maken? Bij IKEA kun je betaalbare klamboes kopen. Met linten en versieringen geef je hem een eigen draai. Deze decoratie kun je vinden bij de Klamboewinkel.

Lees verder onder de advertentie

Een veilige klamboe

Een hemeltje boven het wiegje oogt mooi, maar moet natuurlijk wel veilig zijn. De veiligheidspunten waar je rekening mee moet houden kun je vinden in het artikel Veilige klamboe.

Shop de mooiste ledikanten