WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een kleine kinderkamer inrichten doe je zo

Bijna niemand heeft een balzaal als kinderkamer. Het zijn toch vaak één van de kleinste kamertjes van het huis. Als je weet hoe je de ruimte moet benutten, kan je een hele gezellige en knusse kleine kinderkamer inrichten.

kinderkamer in aardetinten en witte en houten accenten en een wit bed en zwarte kruk

Tips voor een kleine kinderkamer

Als je een kleine kinderkamer gaat inrichten is het belangrijk om te weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Hoe groot is de ruimte, wat zijn de afmetingen en hoe hoog is het plafond. Maar ook waar zitten de ramen en hoeveel licht komt er de kinderkamer binnen. De Kinderkamerstylist laat je zien hoe je een plattegrond maakt. Met deze plattegrond kun je passen en meten hoe de meubels het beste in de ruimte passen. Je kunt het in de plattegrond tekenen, maar handiger nog is uit karton de ‘platte’ meubels op de juiste schaal knippen. Op deze manier kan je gaan schuiven met de meubeltjes.

Kom je er nou echt niet uit, dan kan je bij de Kinderkamerstylist ook terecht voor advies op maat.

Licht en kleur

Zorg ervoor dat je een kleine kinderkamer zo licht mogelijk houdt. Ga niet los met een felgekleurd kleurenpalet, maar houd het rustig. Kies bijvoorbeeld voor één felle kleur en twee bijpassende pasteltinten. Hang lichte gordijnen voor de ramen en zorg dat je het licht niet wegneemt door bijvoorbeeld een kast. Op de muren werk je met grote kleurvlakken. Is de ruimte lang en smal? Accentueer dan de smalle wanden met een behang met strepen over de breedte of gebruik verf om horizontale lijnen te trekken. Een ander idee hiervoor is een lange behangboom op de muur. Zo accentueer je juist de lengte van de kamer.

Slaapkamer inspiratie
In de kamer van de jongens een poster van Pax & Hart, kleed van H&M Home, kartonnen lamp van Ikea, kussens van ByAlex, stoel en kruk vintage. Het bureau bestaat uit twee meubels van Ikea die door Alexandra aan elkaar werden gelijmd met een multiplex plank eroverheen. De vloer van OSB-platen werd drempelloos gelegd en behandeld met whitewash. De kleur op de muur, Mild Honey van Flexa, bracht Alexandra aan zonder strakke rand voor een levendig effect.

Kleine kinderkamer ideeën

Op de site van Ikea staan ook verschillende tips voor het inrichten van een kleine ruimte. De belangrijkste tip die zij geven is: 

Ruimtebesparende meubels

Door een hoog bed in de kinderkamer te plaatsen, komt er onder het bed ruimte vrij voor een bankje, een bureau, kledingkast of een fijne speelplek. Voor de kleinere kids is een halfhoogslaper geschikt, voor tieners een hoogslaper. Door de hoogte in te gaan, benut je alle ruimte van vloer naar plafond. Denk ook aan gestapelde kasten of planken en kasten hoog aan de wand. 

In de vtwonen shop vind je de leukste kinderbedden en hoogslapers:

Bron: 1 en 2. vtwonen 

nog meer: kinderkamer inspiratie