WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Leuke DIY met kinderen: 3 manieren om een kast te beplakken

Nog inspiratie nodig voor vakantie-activiteiten samen met je kind? Geef de kast een make-over! Het leuke van het beplakken van een kast is dat je samen met je kind de kast helemaal naar jullie zin kunt maken. Je kunt de kast beplakken met verschillende materialen, zoals behang, stickers en plakfolie. Verzamel alle benodigdheden en ga aan de slag!

Kast beplakken met behang

Met restjes behang maak je in een paar uur tijd een compleet nieuwe kast. Bij onze DIY’s zie je hoe je de binnenkant van een oude linnenkast beplakt met behang. Je kunt ook alleen de achterwand van een kast beplakken.

Stickers voor (IKEA-)meubels

Een andere makkelijke en goedkope manier om je kast een nieuwe look te geven, is het gebruik van stickers. Op Etsy vind je allerlei stickers die speciaal voor de meubels van IKEA zijn ontworpen. Zo creëer je toch persoonlijke, unieke kasten. Zit er niks voor jou bij? Je kunt natuurlijk ook je eigen sticker ontwerpen en laten maken.

In de vtwonen-shop vind je stickers voor op de muur die je ook prima kunt gebruiken voor je kast.

Plakfolie op een kinderkast

Een oude kast kun je eenvoudig opknappen met plakfolie. Dit folie is verkrijgbaar in diverse soorten, zoals beuken, eiken, marmer, zeil of een vrolijk patroon. Het beplakken van een kast met plakfolie is best een klus en kost veel tijd. Heb je last van luchtbellen onder het folie? Prik dan even met een speld in de luchtbel, zodat de lucht kan ontsnappen. Lees hier meer handige tips voor het aanbrengen van plakfolie.

LEES OOK
10x stijlvolle kinderkasten in alle kleuren

Pimpen maar!

nog meer: kinderkamer inspiratie