WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meegroeibed; een bed op maat voor snel groeiende kinderen

Als je kind uit het ledikant gegroeid is, is het tijd voor een nieuw bed. Een meegroeibed! De naam zegt het al: het groeit mee met je kind. Het is een bed waarvan het frame te verstellen is in verschillende standen.

Meegroeibed op maat

Door een meegroeibed heb je nooit het gevoel dat je kind in bed ‘verdrinkt’. Het bed past altijd. Het wordt ook wel eens een doorgroeibed genoemd. De meeste meegroeibedden zijn te verstellen tussen de 1.20 en 2.00 meter. Ook het matras is aan te passen. Vaak doordat het uit meerdere delen bestaat. Telkens als je het bed op een grotere stand zet, voeg je een matrasdeel toe.

Waarom een meegroeibed?

Vaak is een echt eenpersoonsbed nog zo groot voor een klein kind. Je zou natuurlijk voor een juniorbed kunnen kiezen, maar dan blijf je bedden kopen. Want met een aantal jaar is je kind daar ook weer uitgegroeid. Een meegroeibed is dan de oplossing.

Stijlen

Je hebt meegroeibedden in allerlei vormen en soorten. Wil je een wat romantischer meegroeibed voor je dochter, dan is de Minnen van IKEA misschien iets voor je? Een metalen frame, met sierlijke kronkels. Wil je liever iets stoers voor je zoon, steigerbuizen bijvoorbeeld. Kijk dan eens bij Hardzacht.

Ledikant ombouwen tot peuterbed

Het is zover, je zoon of dochter is uit ledikant gegroeid en nu moet er een ander bed komen. Dit is niet nodig wanneer je al vanaf het begin een meegroeibed in de vorm van een ledikant koopt. Deze kun je ombouwen tot peuterbed. Ledikant Constantijn is zo’n multifunctioneel voorbeeld. Ook de witte Vittoria ledikant kun je ombouwen tot peuterbed, zodat je kind later zelf uit bed kan stappen.

Opmaken

Bij een meegroeibed hoort helaas geen meegroeibeddengoed. Je zal het dus als het klein is moeten opmaken met een juniordekbed. Daarna komt een normaal eenpersoonsdekbed. Vind je dat zonde van het geld, koop dan een eenpersoonsdekbed wat je met opmaken eerst voor de helft onder het matras legt. Het deel wat je overhoudt gebruik je als dekbedje.

nog meer: kinderkamer inspiratie