WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoogslaper inbouwen

Heb je te maken met een kinderkamer die meer de hoogte in gaat dan de breedte? Of last van gebrek aan ruimte? Een hoogslaper inbouwen is dan een creatieve oplossing. Je benut de ruimte in de hoogte, waardoor je op de vloer ruimte over houdt. 

hoogslaper inbouwen hoogslaper inbouwen

Werktekening hoogslaper

Het bouwen van een hoogslaper is geen rocket science. Met een duidelijke werktekening en een beetje handigheid klus je hem zo zelf in elkaar. Volg het stappenplan van Bosch voor een klassieke hoogslaper. Verf en versier de hoogslaper vervolgens in hetzelfde thema als de kinderkamer en er kan heerlijk in gedroomd worden.

Hoogslaper inbouwen

Wanneer je de hoogslaper wilt inbouwen heb je wel wat meer vaardigheden nodig. De hoogslaper wordt dan aan de muren door middel van balken vastgezet. Hierbinnen wordt het rechthoekige frame te liggen, waar het matras op komt. Komt de hoogslaper heel hoog? Vergeet dan niet een hekje rond het bed frame te maken. Met een paal kun je de hoek die niet door de muurbalken gesteund wordt, ondersteunen. Omdat het bed goed stevig moet zijn, is de hulp van timmermannen misschien geen slecht idee. Een bedrijf dat je hierbij kan helpen is Casius of je kunt een oproep plaatsen op Werkspot.

Hoogslaper laten inbouwen

Mura Mura is gespecialiseerd in het maken van bijzondere meubels. Van een inbouwbedstee tot een bed in de lucht. De hoogslaper zorgt voor een soort van tweede verdieping in de kinderkamer. Meer informatie en foto’s vind je op hun website.

Bron: Mura Mura

nog meer: kinderkamer inspiratie