WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De droom van ieder kind: alles over een hoogslaper in de kinderkamer

Een hoogslaper benut de ruimte in de kinderkamer optimaal. Het zorgt namelijk voor bruikbare ruimte onder het bed. Je creëert een plek waar je kind kan spelen, studeren, relaxen of spullen op kan bergen. Ontdek alles over hoogslapers in de kinderkamer.

Hoogslaper in de kinderkamer

Een hoogslaper is de droom van ieder kind. Met een hoogslaper kan je kind het bed in klimmen, hutten bouwen, uitgebreid spelen en ‘slapen in de lucht’. Dat klinkt toch als een feestje? Als je kind ouder wordt en die speelruimte minder nodig heeft, zet je een bureau of een bankje onder de hoogslaper. Zo creëer je een plek waar tieners zich kunnen terugtrekken om bijvoorbeeld rustig hun huiswerk te maken.

Afmetingen hoogslapers

Er zijn verschillende richtlijnen voor de afmetingen van een hoogslaper. Er is geen algemene tussenruimte tussen bed en plafond, maar voor de bewegingsruimte van je kind is het fijn om minimaal 75 cm tussen de bovenzijde van het matras en het plafond over te houden.

Bij een gemiddelde kamerhoogte van 240 cm houdt dat in dat de bovenzijde van het matras ongeveer 165 cm hoog mag zijn. Let op: dit is gemeten tot de bovenkant van de matras en niet tot bovenaan de uitvalbeveiliging.

Lagere hoogslaper en plafondhoogte

Heeft de kamer een laag plafond, maar wil je toch graag de hoogte in? Kies dan voor een halfhoogslaper. Het voordeel van dit kinderbed is dat er alsnog in de lucht geslapen kan worden en je onder het bed opbergruimte of speelruimte behoudt.

LEES OOK
Zo style je een hoogslaper praktisch én stijlvol in de kinderkamer

Verschillende soorten hoogslapers

Hoogslapers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. Zo zit er altijd wel een bij die bij de kinderkamer past. Houd je van een rustige basis? Kies dan voor een witte hoogslaper die bijvoorbeeld goed bij een wit bureau of witte kast past. Heeft jouw kind een kamer met een stoere sfeer? Ga dan voor deze grijze hoogslaper om die sfeer te benadrukken.

Ook zie je bepaalde verschillen qua afwerking. De ene hoogslaper is klassiek afgewerkt, waar de andere een industriële look heeft. Ga na wat de stijl van de kinderkamer is en baseer daar je keuze op. Er zijn zelfs hoogslapers met een glijbaan: ideaal voor avontuurlijke kinderen die hun energie af en toe kwijt moeten.

Voordelen van een (half)hoogslaper

Een hoogslaper in de kinderkamer biedt veel voordelen, zoals:

  • Je kunt gemakkelijk onder het bed stofzuigen;
  • Je kind heeft alle speel- en/of werkruimte;
  • Het brengt veel plezier met zich mee;
  • Je houdt meer ruimte over;
  • Je kunt extra opbergruimte creëren onder het bed.

Houd hier rekening mee bij een hoogslaper

Er is ook een aantal zaken waar je aan moet denken voordat je een hoogslaper aanschaft. Zo kan je kind minder snel het bed uit als ‘ie ’s nachts naar het toilet moet. Het is daarom raadzaam om met een hoogslaper te wachten tot je kind groot genoeg is om zelfstandig en goed het bed in en uit te klimmen. Daarnaast is het opmaken van het bed een grotere klus, maar dat hebben we wel voor die kleine over toch?

Moois voor de kinderkamer…

nog meer: kinderkamer inspiratie