WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bouwtekening peuterbed

Kun je in de winkels het geschikte peuterbed niet vinden of houd je er gewoon van om creatief bezig te zijn? Maak dan met behulp van een bouwtekening peuterbed jouw droombed!Bouwtekening peuterbed

Mooi peuterbed maken

Wanneer je zoon of dochter oud genoeg is om niet meer uit bed te vallen, is het tijd voor een groter bed. Een peuterbed zit tussen een babyledikant en een kinderbed in. Handig als je kindje nog veel te klein is voor een normaal eenpersoonsbed. Bij een peuterbed is het aan te raden verhoogde zijkanten te monteren, zodat je zoon of dochter niet uit bed kan vallen.

Afmeting peuterbed

Een peuterbed is een slag kleiner dan een normaal kinderbed. Meestal is de afmeting van een peuterbed 70×150 centimeter. Met name voor de precieze maten van het bedje komt een peuterbed bouwtekening goed van pas.

Bouwtekening peuterbed

Wanneer je besluit zelf aan te slag te gaan met een hamer en zaag, is het wel zo fijn een bouwtekening peuterbed bij de hand te hebben. De website van Ana White staat vol met bouwtekeningen, inclusief een peuterbed bouwtekening.

Peuterbed kopen

Liever toch gewoon een kant-en-klaar peuterbed? Dat kan! Bij Babypark verkopen ze mooie bedjes voor peuters. Het nadeel van een peuterbed is dat kinderen er snel uitgroeien. Je kunt daarom ook voor een uitschuifbaar peuterbed van Ikea kiezen, dan hoef je na een tijdje alleen een nieuw matras en beddengoed te kopen.

Bron: Ana White

nog meer: kinderkamer inspiratie