8 weetjes om de kinderkamer te restylen

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Is het voor jouw kind ook tijd voor een gerestylde kinderkamer en kun je nog wat tips gebruiken? We hebben alle handigheden, weetjes en tips van het vtspreekuur op een rijtje gezet!

Nieuwe trends

Rustige tinten met fluo accenten, grove stoffen zoals linnen, jute, canvas en niet afgewerkte randen aan stoffen, bijvoorbeeld stoere lockranden. Wat je ook veel ziet zijn stoere industriële lampen en ladders om kleding aan te hangen en knuffels op te zetten. Zet de ladder wel vast! Meegeschilderde kastjes en vogelhuisjes in dezelfde kleur als de muur zijn ook een goed idee. Ook zijn oude landkaarten en spelletjes ook helemaal van nu.

Steigerhout

Iets voor de kinderkamer maken van steigerhout, maar huiverig voor splinters? Echt steigerhout hoeft niet perse. Nieuw hout met kalkverf schilderen, namaak-steigerhout of hout dat gezandstraalt is kan ook heel goed doorgaan als steigerhout en splintert niet.

Lees verder onder de advertentie

Bedden

Een bedhut maken? In plaats van hout kun je ook canvas gebruiken om het bed dicht te maken. Dit is een stuk eenvoudiger dan het bed dichtmaken met hout en sfeervoller. Maak er bijvoorbeeld een raam in met een luifeltje dat je kunt ophalen. Een echte luifel met stokken is ook heel origineel, je kunt de stokken dan bevestigen op de grond in een klemmetje. Een bedstede is ook erg handig bij een schuine muur. Lees hierover meer bij het kopje schuine wanden.

Kleuren

Is je kind gek op felle kleur, maar wil je iets uniekers dan één wand in deze kleur geschilderd? Vergrijsde tinten met fluo accenten zijn helemaal van nu!

Baby op komst, maar geen idee welke kleur de babykamer zou moeten? Kies voor jeansblauw met eventueel wat grijs om af te zwakken. Maak het af met broderie/kant of roze tinten als het een meisje wordt. Wat ook kan voor beide geslachten is steigerhout, veel wit met wat blauwe accessoires.

Lees verder onder de advertentie

Bergruimte

Meer bergruimte krijg je door lades onder het bed te maken. Wanneer het bed iets hoger staat (hoeft geen hoogslaper te zijn) is er meer ruimte. Opbergbakken op wieltjes voor onder het bed zijn altijd handig, ook zelf te maken van bijvoorbeeld sinaasappelkistjes. Met een lik schoolbordverf kun je met krijt op de kisten schrijven wat erin zit. Ook zijn kastjes aan de muur handig, beschilder deze mee in dezelfde kleur als die van de muur. Een kapstok over de breedte van de muur is ook praktisch en leuk, hang hier zakken, kleding voor de volgende dag en dergelijke aan.

Schuine wanden

Zet het bed wat hoger en timmer de schuine wand af, zodat het een bedstede lijkt. Wanneer je nog aan de zijkant van het bed kan komen, kun je hier ook opbergplekken maken. Een schuine muur kun je ook aftimmeren met louvredeuren met hierachter opbergruimte of maak er een kast van.

Tiener- en puberkamers

Voor de wat oudere kinderen is een kamer met een loft-idee leuk! Bij een hoog plafond kan er een vide gemaakt worden en anders voldoet een stoere hoogslaper ook. Leuk met een ijzeren trap er tegenaan en een zithoek of bureau eronder! Een twijfelaar kunnen ze ook meenemen wanneer ze het huis uitgaan.

Lees verder onder de advertentie

Thema’s

Bosthema: fotobehang van op een wand of legergroene verf, houten plankjes, vogelhuisje in dezelfde verfkleur als de muur en leuke accessoires als haken aan de muur in vorm van takken.
Strandthema: Houd voor dit thema de basiskleuren op grijs, neutraaltinten en veel wit. De kleuraccenten kunnen in vuurtorenrood, zeeblauw of groen. En verschillende houttinten zijn goed passend bij deze stijl.

Neem een kijkje op de website van Coming Kids voor nog meer inspiratie op voor kinderkamers.

Bron: Coming Kids

Lees verder onder de advertentie