WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7 onmisbare items voor een speelse kinderhoek

Tekenen, spelen, leren of chillen: een plek in huis die alleen voor de allerkleinste bewoners is, is onmisbaar. Jij als allergrootste bewoner wil natuurlijk wel dat de kinderhoek bij de rest van het interieur past én een beetje praktisch is ingericht. Met deze items voor de kinderhoek lukt het allemaal.

Multifunctionele opbergruimte

Zonder opbergruimte is de kinderhoek nergens. Legospullen, vouwblaadjes, speeldieren, knuffels, tekenspullen: aan het eind van de dag gaat alles met één mik de opbergmand in. Helemaal handig als een opberger ook dient als bureau of bankje. Hoe multifunctioneler hoe beter, als het aan ons ligt.

Leerzame accessoires

Hoe leuk is het als de kids iets opsteken van dingen die leuk in de woonkamer staan. Hang bijvoorbeeld een landkaart op, zodat de topografie er al vroeg inzit (leuk om in te kleuren of een speld in te prikken na een vakantie). Gadgets met een functie zijn ook fijn. Een lamp in de vorm van de maan kan bijvoorbeeld hun nieuwsgierigheid naar de ruimte prikkelen.

Ruimte voor eigen werk

Ben je je kind kwijt, dan is de kans groot dat ie kattenkwaad uithaalt óf, de droom van elke ouder, lief zit te tekenen. Om dat laatste te stimuleren kun je een museum van het eigen werk van je kind maken. Hang de muur rondom zijn of haar tekentafel vol met memo borden, zodat de gemaakte kunstwerken goed bekeken kunnen worden. Wedden dat dit naar meer smaakt?

nog meer: kinderkamer inspiratie