WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze kruiden kun je heel makkelijk zelf kweken in de keuken

Kruiden die je in een potje bij de supermarkt koopt zijn op zich prima, maar het echte werk is zo veel lekkerder. Wat we dan bedoelen met het echte werk? Vers gekweekte kruiden! Je kunt heel makkelijk zelf kruiden kweken, gewoon in de keuken. En daarnaast staat al dat verse groen ook nog eens heel gezellig. Wil je weten welke kruiden je heel makkelijk zelf binnen kweekt? Lees dan snel verder.

zelf kruiden kweken

Tuinkers

Heerlijk op een simpele boterham met kaas. Je kunt dit kruid heel gemakkelijk zelf kweken. De smaak is scherp en en licht pittig, waardoor je het in veel gerechten kunt gebruiken.

Oregano

Het lekkerste is als je oregano zelf kweekt en daarna laat drogen. Dan is het kruid op z’n best. Heerlijk in traditionele Italiaanse gerechten, maar bijvoorbeeld ook door een frisse Griekse salade.

LEES OOK
In potjes of aan de wand: 5x kruiden opbergen in de keuken

Peterselie

De alleskunner op het gebied van smaak! Vooral in sauzen of warme gerechten doet dit kruid het goed, omdat hij bij warmte zijn smaak niet verliest. Peterselie is altijd handig om in huis te hebben. Extra fijn dus dat je dit heel makkelijk zelf kunt kweken.

Basilicum

Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder basilicum. Misschien wel één van de meest bekende Italiaanse kruiden die er is. Heerlijk bij een pasta, maar ook bij een caprese salade en zélfs bij verschillende soorten desserts.

Nog wat tips

Omdat je de kruiden binnen kweekt, zijn er nog wel een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste: zorg dat ze een plekje in de vensterbank krijgen, waar ze voldoende licht vangen. Daarnaast kun je het beste organische potgrond kopen en de plantjes iedere dag een beetje water geven. Wil je de kruiden op een gegeven moment drogen? Dat doe je heel gemakkelijk door ze 4 minuten op 650 watt in de magnetron op een beetje keukenpapier te leggen.

nog meer: keuken inspiratie