WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ton-sur-ton in de keuken

Bij het kiezen van een nieuwe keuken ga je niet over één nacht ijs. Hij moet je hart sneller doen kloppen, het liefst zo lang mogelijk. Een ton-sur-ton keuken is tijdloos en straalt een oase aan rust uit: van vijftig tinten beige tot helemaal groen. Perfect voor een plek die de komende tien jaar onderdeel van het huis is. Zo pas je ton-sur-ton in de keuken toe.

vtwonen 03-2021 | keuken in basic greige style

Ton-sur-ton

Niet voor niets dat we ton-sur-ton in veel trends terug zien komen, zoals in de Japandi-trend met een rijkelijk palet aan neutrale tinten. Een basis met verschillende schakeringen van één kleur straalt rust uit en dit is vooral in de keuken een must. Zonder kleurenplan heeft ie al snel de neiging zijn eigen leven te leiden.

De basis

Een ton-sur-ton keuken begint bij de basis, waarbij één kleur de hoofdrol speelt. Groen heeft een rustgevende werking, beige straalt warmte uit, wit oogt clean en een zwarte keuken juist weer chique. Zie de keukenkastjes, het werkblad en de tegels als een blanco canvas dat je in meerdere tinten van deze kleur gaat schilderen. Houd een paar kleurstalen bij de hand om in één oogopslag mooie combinaties te zien.

Evenwicht

In een ton-sur-ton keuken waar alles in evenwicht is, zetten materialen en afwerkingen de toon. Een extra dik werkblad of eentje met een grove structuur geven hier meer pit. Een kraan en wasbak in glanzend goud of mat zwart geven de keuken nét dat beetje extra flair.

Keukengerei

En last but not least: het keukengerei. Ze kunnen de ton-sur-ton keuken maken of kraken. Potten, pannen, servies en apparaten in verschillende kleuren ogen al snel rommelig. Investeer in keukenaccessoires in tinten die passen in het kleurenpalet van de keuken. Deze showpieces verdienen een ereplek op het werkblad.

Ontdek de nieuwe vtwonen keuken: Basic Greige.

Shop de stijl…

nog meer: keuken inspiratie