Met deze snelle (en goedkope!) trucs voelt een oude keuken als nieuw

Keuken I-kook. Tegels vtwonen. Olie-en azijnstel en eierrek van een vide grenier in Frankrijk. Potten van Dille & Kamille en Temploux-markt. Ook het mandje en het rotan bord zijn op die markt gekocht. Poster Mella Mella. Wandplank zelfgemaakt. Beeld

De keuken. Voor sommigen verreweg de meest belangrijke plek in huis, terwijl anderen hun quality time liever ergens anders spenderen. Maar of je nu een keukenprins(es) bent of niet, een mooie keuken is voor iedereen fijn. En dat hoeft écht geen klauwen met geld te kosten. Met deze tips voelt jouw oude keuken als nieuw.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld Beeld: Little Greene
Beeld Beeld: Little Greene

Verf je keukenkastjes

We beginnen met de optie die misschien het meest voor de hand liggend lijkt, maar ook meteen het grootste resultaat oplevert: verf. Een lik verf doet overal in huis wonderen en dat is niet anders voor je keukenkastjes. Met een witte laag oogt je keuken meteen frisser, terwijl een zwarte of andere donkere tint juist zorgt voor een mysterieuze en luxe look. Wil je groots uitpakken? Ga dan voor een vrolijk kleurtje. Zachte pasteltinten passen goed in de keuken. Gewoon durven! Keukenkastjes verven doe je aan de hand van dit stappenplan! Een nieuwe serviesset in de keukenkastjes doet overigens ook wonderen.

Restyle je keukenblad

Voor een restyling hoef je soms niet eens iets aan de keuken zelf te doen. Hoe dan wel? Door de juiste accessoires op de juiste plek te zetten kun je al een groot verschil maken. Wat dacht je van een mooie marmeren snijplank of grote peper- en zoutmolens? Maar ook een basilicumplant in een leuk potje of een paar mooie wijnglazen op de keukenplank doen wonderen. Zo voelt de styling van je keuken als nieuw.

Verwissel de keukengrepen

Je zult versteld staan van het effect dat deze kleine verandering heeft op de algehele look van je keuken. Door de greepjes van je keukenkastjes te verwisselen kun je de sfeer (letterlijk) in één handomdraai compleet veranderen. Ga voor goudkleurige ronde knopjes voor een sierlijke look, of juist voor robuuste zwarte hendels voor een stoer karakter.

Lees verder onder de advertentie

Tegeltjes ouderwets? Absoluut niet!

Aan elementen zoals keukenkastjes, het keukenblad en de keukengrepen wordt meestal wel gedacht, maar vergeet de muur niet! Deze kun je natuurlijk gewoon verven, maar heb je weleens aan tegels gedacht? De tijd dat een betegelde muur ouderwets was ligt inmiddels ver achter ons. Betegel de muur van boven je keukenblad tot aan het plafond, of houd het bij één of twee rijen. Aan jou de keuze.

Ook origineel: behang in de keuken. Kijk binnen in een keuken waar dit fantastisch is gelukt.

shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Foto 1: vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 9 | stylist Fietje | Foto 2: vtwonen 05-2020 Little Green | Foto 3: vtwonen 03-2020 | Productie InsideHomepage | Styling Myla Griese | Fotografie Louis lemaire