Landelijk meets modern: laat de stijlen samensmelten in de woonkeuken

beeld vtwonen Beeld

Ben jij een echte fan van een landelijk interieur, maar gaat je partner liever voor modern? Of is het juist andersom? Of misschien vind je beide stijlen juist mooi, maar weet je niet goed hoe je ze moet mixen in je (toekomstige) woonkeuken? vtwonen stylist Liza weet hier wel raad mee. Laat je inspireren door de keuken van Wanda en Hendrik Jan in Woerden.

Lees verder onder de advertentie

Hout als basis

Als je landelijk zegt, zeg je natuurlijk hout. Ga daarom voor hout als basis voor de keuken. Voor alle keukenkastjes en – lades – inclusief je eventuele kookeiland – kun je hout gebruiken. Zo is het landelijke aspect direct goed vertegenwoordigd.

Stoere handgrepen

Greeploze keukens zijn strak, modern en stijlvol. Maar wil je toch her en der een handgreep laten plaatsen in jouw keuken? Ga dan voor een exemplaar van bijvoorbeeld metaal met een strakke vorm en in een donkere kleur. Zo krijgt je landelijke keuken direct een stoere touch.

beeld vtwonen Beeld

Zwarte handgrepen in een strakke vorm geven de landelijke keuken een stoere, moderne touch

Modern keukenblad

Hoe je die moderne twist nog meer aan een keuken geeft? Door op de houten basis een keukenblad te laten plaatsen dat niet van hout is maar van beton, keramiek, graniet of composiet. Deze werkbladen ogen strak en modern en zijn ook heerlijk om aan te werken.

beeld vtwonen Beeld

Robuuste barkrukken

Aangezien de landelijke stijl door het vele hout de woonkeuken domineert, gaan we natuurlijk voor een stel robuuste, stoere barkrukken om de balans tussen landelijk en modern weer goed te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de barkrukken op de foto? Soortgelijke shop je hier.

Lampen

Vind je de keuken nog te landelijk? Ga dan voor een paar hippe hanglampen boven het werkblad. Bijvoorbeeld deze stoere exemplaren, of deze. Of kan het wat jou betreft nog wel wat landelijker? Ga dan voor een paar lampen van natuurlijke materialen, zoals deze houten of deze van bamboe.

Accessorize!

Heb jij een aantal mooie, stoere elementen in je keuken? Zoek daar dan passende accessoires bij. Komt zwart regelmatig terug in – bijvoorbeeld – de handgrepen en barkrukken? Zoek dan nog wat mooie, zwarte accessoires om op je eiland of in je (open) keukenkasten te plaatsen. Wil je meer landelijk terugzien? Ga dan voor accessoires met riet en hout erin verwerkt voor een landelijke uitstraling.

Shop in de stijl…

Bron: Styling: Liza Wassenaar, Fotografie: Sonja Velda

Lees verder onder de advertentie