Hoe je de keuken in een huurhuis toch persoonlijk maakt

beeld vtwonen Beeld

Eindelijk: je hebt een fijne plek voor jezelf gevonden. Tijd om de boel te stylen en het huis helemaal eigen te maken. In een huurwoning is dat niet altijd even makkelijk, want als de keuken niet jouw smaak is, dan sloop je ‘m er niet 1, 2, 3 uit. Als het al mag. Zo geef je de keuken in een huurhuis toch een persoonlijke touch.

Lees verder onder de advertentie

Weinig budget

In een huurwoning zijn de regels vaak zo opgesteld dat je de keuken en badkamer moet laten voor wat het is. Lastig als deze ruimtes totaal niet in jouw straatje passen, maar je het huurhuis wel persoonlijk wil maken. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om er toch een persoonlijke draai aan te geven. En dat kan ook met een klein budget. Je wilt waarschijnlijk geen bakken met geld uitgeven aan iets dat uiteindelijk niet van jou is.

Check wat mogelijk is

Voordat je de keuken wilt aanpakken, is het altijd handig om je plannen met de verhuurder te delen. Mag je de muren verven? En is een gaatje boren geen probleem? Krijg je hier toestemming voor, dan is het al een stuk makkelijker om een keuken eigen te maken. Zorg dat alles duidelijk wordt uitgesproken en leg je ideeën op tafel. Denk ook aan het eventueel schilderen van keukenkastjes of het vervangen van de handgrepen. Twijfel je of het mag? Check het goed voordat je begint, het is vaak lastig om het terug te draaien en dat kan je ook nog eens de borg kosten.

LEES OOK
Groots effect, klein budget: keuken make-over onder de € 500

Lees verder onder de advertentie

Handgrepen vervangen

Keukenkastjes geef je een makkelijke make-over door de handgrepen te vervangen door een eigentijds exemplaar. Een klusje dat vaak makkelijk uit te voeren is, maar die een standaard keuken wel een flinke upgrade kan geven. Je kunt de oude handgrepen eventueel ook bewaren om ze later weer te monteren.

Aan de wand

Zijn er nog lege wanden te vinden in de keuken van je huurhuis? Hang een aantal wandplanken op. Deze zijn niet alleen stijlvol, maar ook heel praktisch. Zo kun je er voorraadpotten op kwijt, maar ook een mooi servies. Daarna kun je de wandplank afstylen met een paar accessoires en of wat planten. Zo is de keuken binnen no-time een stuk gezelliger.

LEES OOK
Wandplank boven het aanrecht: praktisch én stijlvol

Lees verder onder de advertentie

Geef tegels een simpele make-over

Heb je tegels in de keuken? Deze kun je een snelle en makkelijke make-over geven zonder er ook maar eentje uit te hoeven bikken. Tegelstickers bieden de oplossing. Tegenwoordig zijn ze in allerlei designs verkrijgbaar, dus er is er sowieso een in jouw smaak te vinden. De stickers zijn meestal makkelijk aan te brengen en misschien wel nog belangrijker: ook weer te verwijderen. Een kleine ingreep met een grote impact.

Aankleding doet een hoop

Heb je een saaie en niet zo sprekende keuken in je huurwoning? Laat keukenapparaten en keukenaccessoires dan fungeren als eyecatcher. Een keukenmachine in je favoriete kleur kun je prima op het aanrecht laten staan. Maar denk ook aan houten snij- en serveerplanken. Zet deze tegen de muur en je voegt meteen warmte toe aan de keuken. Volg deze tips van stylist Marianne voor nog meer warmte op het aanrecht. En wat dacht je van een eigen kruidentuintje om de keuken nóg huiselijker te maken?

LEES OOK
Altijd op smaak: neem een kruidentuin in de keuken

Lees verder onder de advertentie

Mooimakers voor de keuken…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

keuken inspiratie Nieuwe keuken? Aan deze kosten moet je denken

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

keuken inspiratie Binnenkijken in een basic witte keuken in Vinkeveen

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Inrichting-styling Ruimte besparen in de keuken? Pannen handig opbergen doe je zo

beeld vtwonen Beeld

keuken inspiratie Met deze tips blijft de keuken áltijd opgeruimd

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 12-2017 | styling Fietje Bruijn, fotografie Dennis Brandsma