Fraaie frigo: 5 manieren om een koelkast te pimpen

null Beeld vtwonen 12 binnenkijken special 2019 | styling Sanne Pol | fotografie Muk van Lil
Beeld vtwonen 12 binnenkijken special 2019 | styling Sanne Pol | fotografie Muk van Lil

Een koelkast is onmisbaar in de keuken, maar misschien ben je ’m qua looks soms liever kwijt dan rijk. Zeker als het geen inbouwkoelkast is. Omdat het vrij grote objecten zijn, slokken ze aardig wat van de aandacht op. Des te meer reden om een koelkast van een leuker uiterlijk te voorzien. Op deze manieren kun je een koelkast pimpen.

Lees verder onder de advertentie

Koelkast pimpen met verf

Wist je dat je een koelkastdeur kunt voorzien van een nieuw jasje met behulp van verf? Met de juiste grondverf en een mooie kleur kom je al een heel eind. Zo kun je van de koelkast een eyecatcher maken door ’m in een opvallende tint te verven, of juist een stuk subtieler door ’m in een neutraal jasje te steken. Maak er een chic item van door een metallic verf in bijvoorbeeld goud of rosé te gebruiken.

LEES OOK
Dit is de ideale koelkastindeling (waar je geld mee bespaart)

Speciale boodschap

Naast dat je de koelkast van een unieke kleur kunt voorzien met verf, kun je het nog creatiever aanpakken. Zo kun je een koelkast namelijk ook verven met schoolbordverf. Van vergeten boodschappen tot lieve berichten: na het verven kun je het allemaal kwijt op de koelkast!

Lees verder onder de advertentie

Memobord

Bevestig met behulp van stevige magneten een memobord op de koelkast. Dit vtwonen wire memobord is er de aangewezen kandidaat voor. Zo krijg je op de koelkast een mooie verzamelplek voor recepten die je wilt uitproberen, mooie herinneringen en to-dolijstjes. Ideaal!

Urban jungle

Niet alleen memoborden, maar ook kleine bloempotten zoals deze kun je bevestigen met magneten. Bevestig deze bloempotten aan de voor- of zijkant van de koelkast en je kunt ’m een leuke urban jungle-look geven. Nog leuker is om kruiden te planten in de potjes. Zo maak je een eigen kleine kruidentuin in de keuken.

LEES OOK
Altijd op smaak: neem een kruidentuin in de keuken

Lees verder onder de advertentie

Plakken maar

Een koelkast kun je ook mooi pimpen met behulp van stickers. Je kunt kinderen de vrije hand geven met kleine stickers, maar je kunt ook grootser uitpakken met speciale koelkaststickers en muur- of plakfolie. Zo kun je een saaie koelkast een chique uitstraling geven met behulp van bijvoorbeeld marmerstickers.

LEES OOK
Maak een statement met gekleurde keukenapparatuur

Moois voor de keuken…

Lees verder onder de advertentie