Apothekerskast in de keuken: de oplossing voor ruimtegebrek

Keuken Basic Greige zoals getoond, exclusief accessoires € 22.500,- | M.m.v. menuspace.com (stoel Co), com-anders.nl (tafel), vtwonen.nl (servies van Serax, pannen van Sambonet), thefinestore.com (kruk Butler van Hay, draadmand, theepot en borden van Hasami), vtwonen.nl (servies en theedoek van vtwonen), zarahome.com (opbergpot, vijzel). Overig privébezit. Beeld vtwonen 12-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie  Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 12-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans

Een apothekerskast is een van de meest veelzijdige en handige kasten voor in de keuken. Zeker bij een gebrek aan ruimte of opbergruimte kan zo’n apothekerskast de oplossing zijn. Modern of met een vintage look: dit is waarom een apothekerskast in de keuken de oplossing is.

Lees verder onder de advertentie

Een apothekerskast in de keuken

Een moderne apothekerskast is vaak hoog en smal, maar wel vrij diep. De standaardafmeting van de breedte van de apothekerskast is zo’n 30 centimeter. Al kun je ze ook breder of smaller laten maken. Je kunt de kast vaak in zijn geheel naar buiten trekken waardoor je toegang krijgt tot verschillende rekken. Super handig, want zo krijg je direct een overzicht van de inhoud én ligt alles binnen handbereik. Wel zo praktisch in de keuken.

In deze rekken kun je van alles kwijt. Met name houdbare producten en keukenapparatuur. Denk aan broodbeleg, sauzen en kruiden. Maar ook staafmixers en blenders kun je kwijt in een apothekerskast. Let wel: de kast is dan wel diep, maar ook erg smal. Extra grote apparaten, zoals een keukenmachine, kun je er dus niet in kwijt.

LEES OOK
Hoe deel je de keukenkastjes nou écht handig in?

Lees verder onder de advertentie

Maatoplossing

Door de afmetingen van een apothekerskast zoals deze, kun je ‘m op veel verschillende plekken kwijt. Vaak wordt de apothekerskast ingebouwd zodat-ie compleet aansluit bij de stijl en vorm van de keuken. De kast moet namelijk tussen twee kasten invallen, omdat de weerszijden geen kastdeur hebben en je de rekken er in zijn geheel kunt uittrekken. Er bestaan zowel hoge als lage varianten, dus je kunt ook kiezen voor een apothekerskast onder het keukenblad.

Laat je een nieuwe keuken maken? Dan wil het nog weleens voorkomen dat de standaard keukenkastjes niet precies in de ruimte passen. Ook dan is een apothekerskast perfect om de ruimte optimaal te benutten. Omdat de kasten smal zijn, kunnen ze de ruimte die overblijft opvullen. De precieze afmetingen van de apothekerskast zijn afhankelijk van de hoogte van jouw keuken. Als je andere hoge kasten of bovenkastjes hebt, houd je deze hoogte aan. Ga je voor een lage variant? Hou dan de hoogte van het werkblad aan.

LEES OOK
Klein maar fijn: slimme oplossingen voor een kleine keuken

Lees verder onder de advertentie

Moderne look

Een apothekerskast kun je kwijt in verschillende keukens. Of dat nou landelijk is of modern. Bij een landelijke keuken kun je kiezen voor een hoge en lage apothekerskast met een mooi front dat aansluit bij de landelijke looks van de keuken. Ben je meer van de moderne uitstraling? Ga dan voor een hoge en brede apothekerskast om het aantal lijnen in de keuken te minimaliseren voor een strakke look.

beeld vtwonen Beeld

Vintage look

Stoer en robuust: apothekerskasten van vroeger zijn vaak brede dressoirs met een hoop verschillende laatjes. Deze kasten staan niet alleen mooi (én praktisch) in de keuken, ook in de woon- of werkkamer bieden deze vintage apothekerskasten de ideale opbergmogelijkheid. Je kunt ze op de kop tikken in vintage winkels of tweedehands in de kringloop of via Marktplaats.

Lees verder onder de advertentie

Al zijn er tegenwoordig ook een hoop nieuwe varianten te vinden mét een vintage look. De kenmerkende laatjes vind je nog steeds terug in deze exemplaren. Zoals in deze kast van Goossens geïnspireerd op een oude apothekerskast.

Apothekerskasten voor de keuken…

Bron: Foto I: vtwonen 12-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans Foto II: vtwonen 2020-11 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie