Altijd gericht licht: zwenkarmlampen in de keuken

beeld vtwonen Beeld vtwonen 03-2021 | productie Coco features | styling Gerlise van putten | fotografie Sabine Burkunk
Beeld vtwonen 03-2021 | productie Coco features | styling Gerlise van putten | fotografie Sabine Burkunk

In een keuken heb je naast sfeerverlichting ook gericht licht nodig. Boven het aanrecht zijn goede lampen nu eenmaal onmisbaar om goed te zien waar je mee bezig bent en je favoriete recept te kunnen lezen. Functioneel klinkt misschien saai, maar met zwenkarmlampen heb je het beste van twee werelden in de keuken: je haalt er én goed én mooi werklicht mee in huis.

Lees verder onder de advertentie

Praktisch werklicht

Praktische verlichting is licht waarbij gewerkt kan worden. En dat doen we in de keuken. Functionele verlichting in de keuken hangt boven het keukenblad, aan de muur of onder een kastje of plank en zorgt voor direct licht op de plek waar je aan het werk bent. Wandlampen die je kunt verstellen zijn perfect hiervoor, want zo heb je altijd goed werklicht, waar je ook staat.

Andere uitstraling

Zwenkarmlampen zijn niet alleen verstelbaar, ze hebben door hun arm net wat meer lengte en kunnen daardoor het hele werkblad verlichten. Ze doorbreken met hun looks een rustige wand en zijn dan ook de perfecte manier om de keuken een andere uitstraling te geven. Bij zwenkarmlampen denk je misschien aan een industriële sfeer, maar ze zijn er in zoveel stijlen dat ze het ook prachtig in een basic, vintage en klassieke keuken doen. Waar eigenlijk niet?

LEES OOK
Doe de test: welke keukenstijl past bij jou?

Lees verder onder de advertentie

Aandachtspunten

Let er bij het uitzoeken van nieuwe zwenkarmlampen voor de keuken op dat de lichtbron is afgesloten van de lucht. Je hebt bij het aanrecht nu eenmaal meer kans op vetvorming. Bovendien zul je met een gesloten kap geen last hebben van licht dat in je ogen schijnt.

De hoeveelheid lampen en lumen (lichtsterkte) ligt natuurlijk voor een groot deel aan de afmetingen van de keuken. Maar ook de hoogte van het plafond en de hoeveelheid daglicht die binnenvalt, tellen mee. Wil je meer weten over hoe je een ruimte optimaal kunt belichten en zelf een lichtplan kunt maken? Check dan deze video: zo maak je een lichtplan voor basis- en praktische verlichting.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

lampen en verlichting 8x inspiratie voor sfeervolle verlichting in de woonkamer

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

keuken inspiratie Lichtplan voor in de keuken: zo maak je het

beeld vtwonen Beeld

lampen en verlichting Lampen schoonmaken als een pro? Zo doe je dat!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

lampen en verlichting Een felgekleurde lamp… durf jij het aan?

Bron: beeld: vtwonen 03-2021 | productie Coco features | styling Gerlise van putten, fotografie Sabine Burkunk

Lees verder onder de advertentie