5x een dit-wil-ik-dus-ook woonkeuken

beeld vtwonen Beeld vtwonen 05-2020 | riant familiehuis Breda
Beeld vtwonen 05-2020 | riant familiehuis Breda

Een keuken waar je niet alleen kookt en eet, maar ook werkt, leest, borrelt, lacht, kibbelt en scrabbelt. Een fijne woonkeuken staat bij jou misschien ook wel met stip bovenaan je woonwensenlijstje. Kijk binnen bij deze vijf bijzondere woonkeukens.

Riante woonkeuken in Breda

Caroline en Joost maakten in Breda van een boven- en benedenetage één groot familiehuis. Op de begane grond maakten drie hokkerige kamertjes plaats voor een riante woonkeuken met een XXL eettafel. In plaats van een kookeiland kwam er, parallel aan de eettafel, een gigantische houten keuken. Kijk binnen.

Lees verder onder de advertentie

Grachtenpand in Delft

Overal in het huis zijn de handgemaakte potten van Ecri te vinden. Toen Gerwin nog in Italië woonde, had hij in Verona zijn eigen bloemenzaak, waar hij potten van dit merk verkocht. Tafel van Linteloo. De stoelen zijn vintage, en liet Dennis overkomen uit Denemarken. De zwarte designlamp van Prandina kocht Dennis voor een kopje op marktplaats.nl. Vloerkleed uit Alexandrium. Beeld vtwonen 1-2020 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Jansje Klazinga | tekst Anne van den Dool
Beeld vtwonen 1-2020 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Jansje Klazinga | tekst Anne van den Dool

Gerwin en Dennis hebben bij de verbouwing hun klassieke grachtenpand in Delft van alle gemakken voorzien. Ze sloopten het grootste deel van de muren, zodat de begane grond veranderde in een open ruimte waarin ze naar hartenlust kunnen koken, dineren en kletsen met vrienden. Neem een kijkje.

Familiehuis in Harderwijk

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Zoals dit huis is er geen tweede. Alleen al omdat het eigenlijk twéé huizen zijn, identiek aan elkaar en verbonden met een grote glazen hal. Het ene huis stamt uit 1917 en het andere juist uit 2000. In het oude huis vind je de gezellige woonkeuken. Kijk mee in dit bijzondere huis

Voormalige kleuterschool

beeld vtwonen Beeld

De schoolbel klinkt er al lang niet meer, maar een vrolijke boel is het nog steeds in de verbouwde kleuterschool waar Ton en John wonen. Het pand uit 1894 heeft de monumentenstatus en was een bouwval toen ze het aantroffen. Nu is het een heerlijk ruim woonhuis met plek voor een riante tafel in de woonkeuken. Kijk je mee?

Zuivelfabriek in Nijeveen

beeld vtwonen Beeld

De fabrieksloft van Marieke en haar gezin is allesbehalve standaard. Omdat er beneden geen tussenmuren zijn, is er sfeer aangebracht met hoekjes. Door een verrijdbaar keukenblok te gebruiken als roomdivider is er een fijne woonkeuken ontstaan. Binnenkijken.

Shoppen in stijl…

Lees verder onder de advertentie

De mooiste items voor je keuken vind je in de vtwonen shop.

Bron: beeld 1: styling Linda van der Ham, fotografie Stan Koolen | beeld 2 en 4: styling Frans Uyterlinde, fotografie Jansje Klazinga | beeld 3: styling Marlies Does, fotografie Louis Lemaire/Inside Homepage | beeld 5: styling Sabine Burkunk (Buro Binnenhuis), fotografie Hans Mossel