WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 DIY’s voor in de keuken

Ziet jouw keuken er prima uit, maar kan de ruimte wel een vleugje persoonlijkheid gebruiken? Door zelf aan de slag te gaan geef je de keuken een instant make-over. Dat is low budget, makkelijk én leuk. Wij hebben de 5 leukste DIY’s voor in de keuken voor je uitgezocht. Met welke ga jij aan de slag?

1. Blikvanger voor je borden

Sommige borden zijn gewoon té mooi om niet gezien te worden. Showen dus, in dit DIY bordenrek. Dat we uitgerekend underlayment als basismateriaal voor het rek kiezen is niet voor niets. Underlayment is low budget en de stoere en tegelijk warme uitstraling zorgt voor een mooi contrast met geglazuurd porselein of aardewerk.

2. Pallet als keukenplank

Erop en eronder; plek genoeg voor potten, pannen, snijplanken en ander keukengerei als je van een pallet een zwevende keukenplank maakt. Scheelt weer ruimte in je kasten en is een origineel (en handig; want extra opbergplek) alternatief als je geen bovenkastjes hebt.

houten messenhouder
glazen pot labels

3. Houten messenhouder

Hout en metaal hebben pure aantrekkingskracht. Tenminste, als je zelf een paar supersterke magneten verstopt in een zelfgemaakte houten messenhouder. Met zo’n mooi stuk hout voeg je meteen een extra snufje warmte toe aan je keuken.

4. Zelfgekleide labels

Heb jij in de keuken ook een heleboel potten met bijvoorbeeld pasta, rijst, meel en suiker? Een gewoon etiketje erop plakken is ook maar zo saai. Met zelfgekleide labels maak je het verschil. Nog wat klei over? Ze doen het ook goed als persoonlijke cadeaulabels.

tegels klei

5. Tegels van klei

Leuk effect, zo’n gemetselde muur. Maar laat je niet in de luren leggen – deze ‘muur’ bestaat uit van klei gemaakte tegeltjes die tegen de muur zijn geplakt en daarna zijn gevoegd. Net echt!

nog meer: keuken inspiratie