WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x stijlvol en praktisch messen opbergen in de keuken

Messen zijn onmisbaar in de keuken. En het liefst vlijmscherpe exemplaren, want daar gaat snijden een stuk makkelijker mee. Maar wist je dat je, om messen mooi en scherp te houden, ze op de juiste manier moet opbergen? Vier stijlvolle en praktische manieren voor het opbergen van messen in de keuken. 

In de la

Messen uit het zicht opbergen, kan zo zijn voordelen hebben. Met bijvoorbeeld kleine kinderen in huis is het heel veilig. Maar je maakt de veiligheid voor jezelf heel klein als je de messen gewoon los in de la kwakt. De kans dat je je snijdt als je een mes pakt, is dan levensgroot aanwezig. Wil je messen in de la netjes opbergen? Zorg dan voor een speciale messenhouder of een inzetvak. Hierin kunnen messen netjes geordend worden en met de scherpe kant naar beneden worden gelegd. Veilig en meer overzicht. Double score! 

LEES OOK
Houten DIY messenhouder à la Jamie

Messenblok

Een goede manier om messen mooi te houden, is door ze op te bergen in een messenblok. Zo zijn ze niet alleen vrij van stof en vet, maar blijven ze ook een stuk scherper. Zet ‘m op het aanrecht en je hebt de messen altijd binnen handbereik. Ideaal is het als je een messenset met messenblok aanschaft. Maar als je de messen al in huis hebt, bestaan er gelukkig ook universele messenblokken. Hier kun je de meeste messen wel in opbergen. 

Magneetstrip

Een andere manier om messen veilig op te bergen, is door ze met een magneetstrip aan de wand te hangen. Zo kun je er nog sneller bij dan in bijvoorbeeld een messenblok en ruim je de messen na gebruik binnen no-time op. Daarnaast geeft zo’n magneetstrip aan de wand het gevoel alsof je in een professionele keuken staat. Extra leuk dus als je van koken houdt. 

Zo’n magneetstrip heb je trouwens ook voor óp het aanrecht. Makkelijk als er geen ruimte aan de wand is. En het scheelt weer een paar gaten boren! En met houtlook zoals deze zijn ze nog mooi ook. 

LEES OOK
4 makkelijke manieren voor meer kleur in de keuken

In een kan 

Ben je meer van de looks dan van de praktische kant? Dan is een mooie kan van keramiek de oplossing. Te koop in allerlei soorten en maten met verschillende designs, dus er is er altijd wel een die past. Zet de messen met de scherpe kant naar beneden in de kan. Het ziet er leuk uit, maar heeft wel zo zijn nadelen. Zo is het een soort grabbelton: je weet nooit echt zeker welk mes je te pakken hebt. En voor de kwaliteit van de messen is het ook niet heel bevordelijk. 

nog meer: keuken inspiratie