4 makkelijke manieren voor meer kleur in de keuken

Keuken restylen Beeld vtwonen 03-2020 | Productie InsideHomepage | Styling Myla Griese | Fotografie Louis lemaire
Beeld vtwonen 03-2020 | Productie InsideHomepage | Styling Myla Griese | Fotografie Louis lemaire

Wil je af van die eeuwige witte keuken? Dan ben je hier aan het goede adres! En je hoeft echt niet direct te denken aan een complete renovatie, want meer kleur in de keuken kan ook in een paar makkelijke stappen.

Lees verder onder de advertentie

The easy way

Een van de simpelste manieren om meer kleur aan te brengen in de keuken is door middel van keukentextiel. Die doeken zijn makkelijk te vervangen en verkrijgbaar in mooie designs en kleuren. Wissel de altijd maar grijze theedoeken om voor wat vrolijker exemplaren zoals deze theedoek met ingeweven Amsterdamse gevels. En stop niet bij de theedoeken, want in de keuken is meer textiel te vinden. Denk aan zoiets simpels als schoonmaakdoekjes, ovenwanten of een kookschort. Kleine aanpassingen met een grote impact en de perfecte eerste stap naar een kleurrijke keuken.

LEES OOK
Een bonte tegelvloer in de keuken? Doen!

Dat mag gezien worden

Maak eten nog leuker – en de keuken kleurrijker – met mooi servies. Kies voor borden in dezelfde kleur of mix en match verschillende tinten. Een serviesset hoeft ook echt niet meer helemaal hetzelfde te zijn, je maakt het juist speelser door voor de dinerborden een andere kleur te kiezen dan voor de ontbijtborden. Ook met de schalen en kommen kun je variëren. Zet het servies vervolgens niet achter gesloten deuren, maar in het zicht op een wandplank of een open schappenkast.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Hoe je jouw mooiste servies een plek in de spotlights geeft

Gekleurd koken

Pannen vinden we negen van de tien keer terug in de zwart en grijs. Dat hoeft niet saai of minder good looking te zijn, maar gekleurde pannen zijn net iets leuker om naar te kijken. En bovendien een makkelijke manier om meer kleur in te keuken te fixen. Een vrolijk gekleurde gietijzeren pan kun je dan ook gewoon op het fornuis laten staan.

Lees verder onder de advertentie

Eyecather in de keuken

Onmisbaar en daarom dan ook in elke keuken terug te vinden: de vuilnisbak. Waren ze ooit een van de minst leuke interieuritems in huis, tegenwoordig scoor je de mooiste prullenbakken in niet-standaard kleuren en je haalt er meteen een eyecatcher mee in huis. Wat dacht je van deze mosgroene vuilnisbak met drie handige compartimenten om afval scheiden makkelijker te maken?

Bron: beeld: vtwonen 03-2020 | Productie InsideHomepage | Styling Myla Griese | Fotografie Louis lemaire

Lees verder onder de advertentie