WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom je een eucalyptusplant in huis wilt halen

Een eucalyptus is een fijne plant om in huis te halen. Niet alleen vanwege de mooie vergrijsde look, maar ook om de heerlijke geur die de plant afgeeft. Daarnaast kun je de plant voor meerde doeleinden gebruiken. Van de badkamer omtoveren naar een spa tot het creëren van een mooi droogboeket. Dit is waarom je een eucalyptusplant in huis wilt halen.

versierde kersttakken in een vaas
Eucalyptustak (intratuin.nl). Metalen mistletoe guirlande, per stuk € 17,95 (weldaad.com). Overig privébezit.

Een spa-ervaring in een handomdraai

Ben je dol op de spa en met name de geur ervan? Eucalyptus in de badkamer is the way to go. Als je de mazzel hebt met veel natuurlijk licht in de badkamer, dan zou je er een eucalyptusplant kunnen plaatsen. Geen natuurlijk licht in de badkamer? Dan kun je een aantal bij elkaar gebonden takken onder de douchekop kunnen hangen. Door de warmte en het stoom zullen de heerlijke geuren je doen wanen in een echte spa. 

LEES OOK
Spa vibes: zo creëer je in de badkamer een écht wellness-gevoel

Opvulling

Eucalyptustakken zijn perfect om een boeket mee op te vullen en worden daar dan ook veel voor ingezet. Ideaal als je je eigen eucalyptusplant hebt, want de takken doen het ook prima in een vaas. Vul er bestaande boeketten mee op of zet ze op zichzelf in een vaas. Daar zijn de vergrijsde takken mooi genoeg voor!  Zo kun je er op meerdere plekken in huis van genieten.

Als woonaccessoire

Naast dat je de takken in een vaas kunt doen of mooi kunt verwerken in een boeket, kun je ze ook laten indrogen. Hang ze ondersteboven aan een touwtje en zo maak je je eigen droogtakken van eucalyptus. Zo kun je de takken altijd inzetten als woonaccessoires.

DIY: sprookjesachtige tafel - Feestspecial - vtwonen

Vereeuwigen

Als je de eucalyptustakken eenmaal hebt gedroogd, kun je er ook voor kiezen om een tak in te lijsten. Zo krijg je een mooi en subtiel kunstwerk voor aan de muur én kun je er een eeuwigheid van genieten. 

LEES OOK
Extra lang genieten: bloemen drogen doe je zo

Een eucalyptusplant in huis

Een eucalyptusplant doet het goed binnenshuis en is vrij makkelijk in de verzorging. Zet ‘m wel op zonnige plek om de plant tevreden te houden. Ga voor het soort eucalyptus dat niet al te hoog groeit, aangezien de plant wel in huis moet blijven passen. Houd er wel rekening mee dat de plant binnenshuis een stuk langzamer groeit. 

Eucalyptus in de tuin

Naast dat je een eucalyptusplant in huis kunt nemen, kun je er ook een kwijt in de tuin. Het fijne daarvan is dat de eucalyptusplant vaak veel groter kan groeien dan binnenshuis. Dat betekent meer eucalyptustakken om te gebruiken! Je krijgt als het ware een eucalyptusboom die ook nog eens prachtig staat. Als je een eucalyptus in de tuin wilt planten, kies dan voor een winterharde variant en geef ‘m een plekje in de zon of halfschaduw.

nog meer: Kamerplanten