WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Heb je een donkere badkamer? Deze planten overleven zonder licht

Een badkamer opfleuren kun je doen met mooie badkameraccessoires of zachte, gekleurde handdoeken. Maar ook kamerplanten geven net dat beetje extra in deze vochtige ruimte, zelfs als ie geen ramen heeft. Deze vijf planten zijn echte survivors en overleven zonder natuurlijk licht.

Deze planten overleven in een ruimte zonder licht

Bromelia

Een vrolijke bloeier voor in de badkamer is de Bromelia. Deze plant is makkelijk in onderhoud én overleeft ook gewoon zonder licht. Ook doet de kamerplant het goed in vochtige ruimtes. De perfecte combi dus voor de badkamer. Enne… je hebt ook in een klap meer kleur in de badkamer

LEES OOK
Deze planten zijn perfect in een vochtige badkamer

Aglaonema

De Aglaonema gaat het zelfs doen als je geen groene vingers hebt, want deze kanjer is eigenlijk niet kapot te krijgen. De plant doet het prima bij slecht licht en kan ook goed tegen uitdroging en droge lucht. Al zal je daar in een badkamer gelukkig niet zo veel last van hebben. 

Mexicaanse dwergpalm

Zelfs in een donkere hoek groeit deze kamerplant gewoon door: de Mexicaanse dwergpalm of Chameadorea elegans. Ook zal ie altijd mooi groen blijven en is hij extra luchtzuiverend. Perfect daarom voor in een donkere badkamer.

LEES OOK 
Vol in de zon: 5x planten voor op de vensterbank

Sansevieria

De Sansevieria ofwel vrouwentong kom je heel regelmatig tegen. En dat is niet voor niets, want de plant is supermakkelijk in onderhoud. De kamerplant overleeft het ook in het donker en heeft nauwelijks water nodig. Het enige nadeel is dat deze planten niet snel zullen groeien op een plek zonder natuurlijk licht. 

Zamioculcas

De Zamioculcas is een van die kamerplanten kun je maar beter wegzetten op een plek met weinig licht. Als hij teveel licht krijgt, groeit de Zamioculcas namelijk zo snel dat de plant uiteindelijk zal bezwijken onder zijn eigen gewicht. Een plekje in het donker is dus wel zo fijn. 

Alles voor de plant…

nog meer: Kamerplanten