WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze planten zijn een ster in het opnemen van vocht

Dat sommige planten een luchtzuiverende werking hebben, zal vast geen nieuws meer zijn. Maar wist je dat sommige planten ook vocht opnemen? Dat kan weleens mooi van pas komen in een vochtig huis of op een vochtige plek als de badkamer. Deze planten kunnen vocht opnemen als de beste. 

Vergelijkbaar bad Baden van Hout. Overig herkomst onbekend.

Klimop

Hij wordt vaak buiten tegen een schutting gespot, maar ook binnenshuis doet deze plant het goed: de klimop. Super makkelijk als het op verzorging aan komt, want een klimop heeft niet al te veel licht en water nodig. Ook als het om vocht opnemen gaat is de klimop een topper. Zo zou de plant zelfs schimmels kunnen voorkomen. 

Varen

Een geliefde plant voor zowel in de tuin als in het interieur: de varen. Alle soorten varens zijn goed in het opnemen van vocht, dus voor welke soort je kiest maakt in die zin niet uit. Varens heb je namelijk in allerlei soorten en maten. Van heldergroene bladeren tot een vergrijsde look: er is vast een varen die bij jou smaak past. 

LEES OOK
Past in elk interieur: haal vergrijsde kamerplanten in huis

Graslelie

Een graslelie, ook wel Chlorophytum comosum, is een van de meest luchtzuiverende planten. Hij haalt namelijk allerlei vervelende stoffen uit de lucht. Naast al die vervelende stoffen, neemt de graslelie ook heel wat vocht op. Voor de verzorging hoef je het ook niet te laten: met een lichte plek zonder al te veel direct zonlicht en zo af en toe wat water is de graslelie helemaal tevreden. 

Cactus

Een plant waarbij je het misschien niet zou verwachten door zijn reputatie, maar een cactus is een ster in vocht absorberen. Juist omdat een cactus gewend is om in droge grond te staan, haalt hij het vocht uit de lucht. Als je vocht wil bestrijden in huis, is het dus een goed idee om deze geprikkelde vrienden in huis te halen. 

LEES OOK
Pas op, prikgevaar: een cactus (veilig) verpotten

Dwergpalm

De dwergpalm is een extra elegante palm dankzij de ranke takken en smalle bladeren. Ook als het om planten gaat die vocht opnemen of luchtzuiveren is de dwergpalm een uitblinker. Over de plek in huis doet deze palm ook niet moeilijk, zelfs op een volledige schaduwplek doet deze plant het nog goed. Een perfect exemplaar voor in de badkamer dus. 

Moois voor planten…

nog meer: Kamerplanten