Past in elk interieur: haal vergrijsde kamerplanten in huis

Raambekleding en vloer zaten al in het huis. Bank in vensterbank op maat gemaakt. Loungebank Seats. Kussens, plantenmand, tafels, plaid, kaarsenhouders/vazen, marmeren schaaltje en dienblad Zenza. Wollen vloerkleed Helsinki van Vloerkleden-winkel. Muurverf zelf gemengd. Bijzettafels Heerenhuis Manufactuur, fossiel van schelp, koperen schaaltje MaisonNL. Portret door dochter Naomi gezeefdrukt en geborduurd. Beeld vtwonen 06-2021 | productie Coco Features | styling Linda van der Ham | fotografie Peggy Janssen
Beeld vtwonen 06-2021 | productie Coco Features | styling Linda van der Ham | fotografie Peggy Janssen

Felgroen, gekleurd of met een motiefje: dat je planten terug kunt vinden in alle soorten en maten, zal vast geen nieuws voor je zijn. Ben je op zoek naar kamerplanten met toned down look? Dan zijn vergrijsde kamerplanten perfect. Dit zijn de mooiste om in huis te halen. 

Lees verder onder de advertentie

Scindapsus

Een vrolijke en snelle groeier is de scindapsus. Met kleine vergrijsd groene bladeren mét een gevlekt motief. Extra leuk: je kunt ‘m inzetten als hangplant of klimplant. Daarnaast is de scindapsus makkelijk in verzorging én kun je de plant kwijt op donkere plekken in huis. Van direct zonlicht is-ie namelijk geen fan. Met de juiste verzorging groeit de scindapsus supersnel.

LEES OOK
3 slimme manieren om klimplanten in huis te laten groeien

Eucalyptus

De geur van deze heerlijke plant is niet te missen: eucalyptus. Voor een extra wellness gevoel in huis én een vergrijsde look is deze plant een echte must. Door de bladeren te kneuzen krijg je een heerlijke mentholgeur. De bladeren van deze vergrijsde kamerplant beginnen rond, maar naarmate ze ouder worden krijgen ze een langwerpige vorm. De eucalyptus doet het niet alleen goed binnenshuis, je hebt tegenwoordig ook winterharde varianten die je buiten kunt zetten.

Senecio Mount Everest

De Senecio Mount Everest is steeds populairder en dat heeft-ie waarschijnlijk te danken aan zijn kleur. Die is namelijk prachtig vergrijsd, tegen het lichtblauwe aan. Je hebt weinig omkijken naar de Senecio Mount Everest. In de zomer verlangd de vergrijsde kamerplant zo’n twee keer per maand water en in de winter zelfs eens per maand. Dit komt omdat deze Senecio-soort het water opslaat in de bladeren. Ideaal dus als je niet zulke groene vingers hebt…

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Op deze plantentafels is altijd plek voor nóg een plant

Phlebodium aureum ‘Blue Star’

Een vergrijsde kamerplant die tegen een stootje kan en makkelijk is in de verzorging is de Phlebodium aureum ‘Blue Star’. De plant wordt ook wel blauwvaren genoemd. Geef ‘m geen plekje in de volle zon en deze kamerplant is al snel tevreden. In de natuur kan de Phlebodium wel een meter hoog worden. De kans is klein dat-ie deze grootte bereikt in een woonkamer, maar je weet maar nooit!

Kalanchoe Tomentosa

Deze vetplant, de Kalanchoe Tomentosa, is een stuk bijzonderder dan anderen. Dat komt niet alleen omdat het een vergrijsde kamerplant is, maar ook door zijn aaibaarheid. Zijn dikke bladeren zijn bijna wollig te noemen en door de bruine bladranden is dit een uniek exemplaar om in huis te halen.

LEES OOK
Dit vertellen bladeren over de gezondheid van je kamerplant

Lees verder onder de advertentie

Kalanchoë Beharensis

Nog een grijze topper uit de Kalanchoe familie, namelijk de Kalanchoë Beharensis. Deze is een stuk groter dan de Kalanchoe Tomentosa, vandaar de naam olifantsoor. De naam heeft-ie ook te danken aan de looks van de bladeren: deze zijn rafelig en voelen aan als vilt.

Moois voor vergrijsde kamerplanten…

Bron: beeld: vtwonen 06-2021 | productie Coco Features | styling Linda van der Ham | fotografie Peggy Janssen

Lees verder onder de advertentie