Deze planten gaan (bijna) nooit dood

beeld vtwonen Beeld

Ben jij gek van planten maar zij niet van jou? Er bestaan planten die ook na ernstige verwaarlozing blijven leven. Handig als je druk, vergeetachtig of zonder groene vingers geboren bent. We verklappen hieronder een aantal van deze sterke kamerplanten.

Lees verder onder de advertentie

Aloë Vera

Een Aloë Vera is een van de weinige planten die het prima vindt om in de volle zon te staan. Maar hij kan ook in half-schaduw en koel staan, vooral in de winter als de plant in rust is. Een Aloë heeft weinig water nodig en tussen de gietbeurten door moet de aarde eerst goed opdrogen. Verder heeft deze sterke kamerplant nauwelijks verzorging nodig.

Yucca (palmlelie)

De Yucca is ook zo’n makkelijke huisgenoot. De plant staat op stam en daar zit ‘m ook meteen de truc: hij slaat water op in de stam. Een keertje vergeten om water te geven word je dus vergeven. Het is juist zelfs belangrijk om de grond langere tijd te laten opdrogen. In de winter is 4 tot 6 weken zonder water geen enkel probleem. In de lente en zomer heeft de Yucca iets meer water nodig, vooral tijdens warme dagen.

Vingerplant (Fatsia Japonica)

Nog een van die mooie sterke kamerplanten: de bekende Vingerplant. Hij heeft niet veel water nodig, met af en toe een flinke scheut is ie tevreden. De plant kan goed in de schaduw en kan prima tegen kou. In de winter kan hij lange tijd zonder water, maar in de warmere maanden vindt de Yucca het prettig om in licht vochtige grond te staan. Maar geef niet teveel, anders krijg je last van wortelrot.

Lees verder onder de advertentie

Bekijk hier alle planten uit de vtwonen pot & plant collectie.

Rubberplant (Ficus Elastica)

De Rubberplant heeft vooral veel hoogte nodig, want hij kan uitgroeien tot een XL-formaat. Hij kan op elke plek in huis, maar aan een plekje in de volle zon moet hij even wennen. Doe dit dan stapje voor stapje. Kijk wel uit met kou en vocht, een kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden vindt de Rubberplant het prettigst. Geef de plant niet teveel water, regelmatig een klein scheutje is beter.

Lantaarnplantje (Ceropegia woodii)

Het Chinees Lantaarnplantje is een vetplantje met een wortelknol. Deze knol slaat een watervoorraad op, voor als hij een tijdje geen water krijgt. Je hoeft pas water te geven als het plantje helemaal droog staat. In de winter is dit maar 1 keer in de 2 tot 3 weken en in de lente en zomer is wekelijks een klein scheutje voldoende. Het Lantaarnplantje is het gelukkigst voor het voor het raam met lekker veel daglicht, maar een schaduwplek kan hij ook aan. Hij zal dan alleen wel donkerder van kleur worden en zijn mooie bladtekening verliezen.

Lees verder onder de advertentie

Kijk hier voor nog meer sterke en makkelijke kamerplanten.

Planten & potten shoppen…