WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De hoogte in: de mooiste hangplanten op een rij

Heb je geen plek meer voor nóg een kamerplant? Geen paniek! Dan werk je toch gewoon de hoogte in? Tegenwoordig vliegen de trendy hangende bloempotten je om de oren. En die wil je natuurlijk wel vullen met de mooiste hangplanten. vtwonen zet er een aantal voor je op een rij. 

Erwtenplant

Je ziet ‘m steeds vaker: de erwtenplant, oftewel de Senecio. Niet zo gek, want de kleine bolletjes aan de prachtige lange takken vallen meteen op. Vandaar dat de plant ook weleens String of Pearls wordt genoemd. Zie je de plant in het echt, dan wordt het ook meteen duidelijk waar ie deze bijnaam aan te danken heeft.

Hedera

De wat ouderwetse klimop – ook wel bekend als hedera – vind je vaak in de tuin, maar deze mooie hangende plant kun je ook prima binnen kwijt. Ideaal voor op een kast of donkerdere hoek van de kamer: hij houdt namelijk niet van direct zonlicht. Geef hem eens per week een beetje water en de hedera is tevreden.

LEES OOK
Waar hang ik mijn hangplant?

Philondendron Scandens

Een van de mooiste hangplanten uit de Philondendron-familie. En dat is fijn, want deze familie is over het algemeen heel makkelijk te verzorgen. De Philondendron Scandens hoeft niet per se in het licht te staan. Houd hem in de zomer licht vochtig en laat de aarde in de winter juist opdrogen. 

Lepismium Bolivianum

Vergeet jij planten regelmatig water te geven? Dan is de Lepismium Bolivianum iets voor jou. Deze oersterke plant is makkelijk te verzorgen en kan goed tegen droogte. Het is namelijk een vetplant die vocht vasthoudt in zijn lange sliertige bladeren. Met deze plant zorg je gegarandeerd voor een urban jungle gevoel.

LEES OOK
5x binnenkijken in een urban jungle

Lipstickplant

Wil je meer kleur in huis? Kies dan voor deze bloeiende kamerplant: de lipstickplant. De plant heeft zijn naam te danken aan de rode bloemetjes in de vorm van een… je raadt het al: lippenstift. De kleur van de bloemen blijft hetzelfde, maar als je goed naar de blaadjes kijkt, zijn er tig verschillende soorten verkrijgbaar van deze bloeiende plant.

Shop de mooiste hangers

Lees ook

nog meer: Kamerplanten