Zo creëer je eenvoudig een feestelijk gedekte eettafel

In samenwerking met bol.com

beeld vtwonen Beeld

Bij een uitgebreid diner met vrienden hoort natuurlijk een feestelijk gedekte tafel. In Interieurtalent gezocht met vtwonen zagen we hoe mooi het is om met lagen en hoogteverschillen te werken. Zó maak je van die gedekte eettafel echt iets speciaals!

Lees verder onder de advertentie

Als je een etentje geeft, bijvoorbeeld voor je verjaardag of rond de feestdagen, dan begint de gezelligheid al met het feestelijk dekken van de tafel. Hét moment om uit te pakken met mooi servies, bijzondere glazen en prachtig bestek. Geen zorgen, niet alles hoeft precies volgens de etiquette. Veel belangrijker is het om alles mooi op elkaar af te stemmen, zowel qua kleur als qua stijl. Hieronder geven we een aantal stylingtips om met een sfeervol gedekte eettafel indruk te maken op de gasten.

Laag op laag

Zowel in een restaurant als thuis geldt: een gerecht smaakt het lekkerst van een mooi bord. In aflevering 1 van Interieurtalent gezocht met vtwonen lieten Sam en Samantha zien hoe goed het werkt om verschillende borden te combineren. Blijf wel binnen één kleurgamma, dit zorgt voor eenheid op tafel. En werk in lagen: een groot onderbord met daarop een soepkom staat mooier dan twee platte borden op elkaar. Kristallen waterglazen ogen chic naast de glanzend gepoetste wijnglazen.

Ook zo enthousiast over de woonitems die Sam koos voor zijn stylingopdracht? Bekijk de video en shop zijn favoriete items uit aflevering 1 direct via bol.com.

Lees verder onder de advertentie

Combineer mat en glans

Of ze nu een authentiek ruitmotiefje hebben of gemaakt zijn van luxe damast: servetten zijn echte sfeermakers. Je kunt ze mooi vouwen of oprollen en in een sierlijke, glanzende servetring schuiven. Placemats zijn zeker geen vereiste, maar voegen wel sfeer toe. Gevlochten exemplaren zorgen voor een natuurlijke uitstraling en laten het glanzende bestek extra mooi uitkomen. Mat en glans: die combinatie zorgt voor spanning en werkt altijd!

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Creëer hoogte op tafel

Dinerkaarsen mogen niet ontbreken op een feestelijk gedekte tafel. Een kandelaar met meerdere armen is altijd goed, maar je kunt ook losse items combineren. Groepeer bijvoorbeeld drie kaarsenhouders van glas of keramiek met verschillende vormen, kleuren en hoogtes. Juist dat hoogteverschil zorgt voor een speels effect. Vul net als Samantha mooie vazen met siertakken om ook dit hoog-laageffect te bereiken.

Lees verder onder de advertentie

Ook dol op de stijl van Samantha? Bekijk de video en shop haar items direct via bol.com.

Warm welkom

Last but not least: vergeet niet om een persoonlijk accent toe te voegen, iets wat de feesttafel echt afmaakt. Leg bijvoorbeeld op of naast elk bord een decoratie, zoals een mooie herfsttak uit de tuin met een lintje erom. Handgeschreven naam- of menukaartjes zorgen ook voor een persoonlijke touch. Dit soort unieke details maken dat de gasten zich nóg specialer zullen voelen. Een extra warm welkom dus.

Lees verder onder de advertentie

Snel en makkelijk thuisbezorgd

Heb je binnenkort een etentje gepland staan en zin om echt uit te pakken? Bol.com heeft een breed en verrassend assortiment met de mooiste producten om te koken en tafelen. En natuurlijk wordt het lekker makkelijk thuisbezorgd.

beeld vtwonen Beeld