WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Visgraatvloer in de kinderkamer? Yes, please!

Een visgraatvloer alleen iets voor in de woonkamer? Welnee! In ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ zagen we dat een visgraatvloer ook gewéldig staat in de kinderkamer. En het is ook nog eens heel praktisch als je voor een kindvriendelijke variant gaat.

In samenwerking met Floorify

Sfeerbeeld stylingbox in thema van roze kinderkamer.

Warm, modern en sfeervol: een visgraatvloer is voor veel mensen een gedroomde vloer. Toch zijn er allerlei factoren die je kunnen tegenhouden om ervoor te gaan, van het prijskaartje tot het onderhoudsintensieve karakter. Het goede nieuws is dat er ook gebruiksvriendelijke alternatieven zijn, zoals Rigid click pvc-vloeren. Dit zien we in aflevering 7 van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’.

Lekker speels

Kim en Isabelle gingen als duo aan de slag en creëerden een kinderkamer waar natuurlijke materialen als rotan, hout en linnen de boventoon voerden. Als basis diende een stijlvolle pvc visgraatvloer van Floorify. Die is, door de diepe houtstructuur en matte toplaag, niet van echt hout te onderscheiden. Leuk weetje: het woord visgraat verwijst naar het V-patroon, dat lijkt op de graten van een haring. Dit motief geeft de kinderkamer visgraatvloer een speelse uitstraling.

Hartstikke tijdloos

Hoewel de visgraat nu razend populair is, is het geen trend die snel weer overwaait. Een visgraatvloer is namelijk heel klassiek, in welke ruimte je ‘m ook tegenkomt. Het is dus een vloer die qua look tijdloos is, nooit uit de mode raakt én meegroeit met je kind: eenmaal een tiener is het nog steeds een prachtige vloer waar ouders – en de kinderen zelf – niet snel op uitgekeken raken.

Kan tegen een stootje

Vanzelfsprekend moet de visgraatvloer in de kinderkamer ‘hufterproof’ zijn. Gelukkig kunnen de sterke pvc-visgraatvloeren van Floorify tegen een stootje en zijn ze heel makkelijk schoon te maken. Over gemak gesproken: waar het plaatsen van een visgraatparketvloer enorm precisiewerk is, is deze vloer door het handige kliksysteem in no-time gelegd. Appeltje-eitje! Dat scheelt een fikse verbouwing waarbij je kind noodgedwongen nachtenlang in het grote bed moet bivakkeren.

Blik op stylingbox met thema kinderkamer, roze wand met art wall.
Detailfoto van stylingbox in thema van een kinderkamer.

Ook zo’n tijdloze eyecatcher in de kinderkamer? Bekijk alle visgraatvloeren uit het assortiment van Floorify en kies je eigen favoriet: van klassiek tot karaktervol eik met een tikkeltje meer knoesten en knopen. Maar allemaal even sfeervol en nagenoeg onderhoudsvrij. Wil je de vloeren in het echt en op groot formaat bewonderen? Ga dan naar een verkooppunt bij jou in de buurt. Alle verkooppunten vind je op floorify.com. Gratis staaltjes bestel je ook eenvoudig via de website.

nog meer: Interieurtalent gezocht