Dit is de winnaar van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ 2021

Grootste interieurtalent van Nederland en België 2021: Isabelle Vermeersch Beeld

De finalisten Isabelle en Kim zijn een heel seizoen rijker aan styling-ervaring. What a ride. Na twee uitdagende opdrachten wordt de originaliteit en stijl van Isabelle Vermeersch bekroond met de titel ‘Grootste interieurtalent van Nederland en België.’ Benieuwd hoe ze terugkijkt op de ervaring en wat haar plannen zijn? De kersverse winnares vertelt je graag meer.

Lees verder onder de advertentie

Grootste interieurtalent

In de zinderende finale ontvingen de styling-rivalen Isabelle en Kim twee opdrachten. Een verrassingsopdracht met kerstthema en een grote finale-opdracht rondom het stylen van een signature box. Met de unieke kerststyling en de prachtig aangeklede eetkamer wint Isabelle ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ 2021. Ze licht toe wat dat voor haar betekent.

Isabelle: ‘De titel ‘Grootste interieurtalent van Nederland en België’ is voor mij een beetje relatief, aangezien er nog veel andere creatieve, getalenteerde interieurstylisten rondlopen. Vooralsnog ben ik trots op de overwinning. Het was een intensieve race, dus zo’n bekroning is de kers op de taart. Het programma is maar 25 minuten op televisie, maar achter de schermen speelt er zóveel meer. De opnameperiode was hectisch, alsof ik drie rollen tegelijk speelde: moeder, creatief freelancer én televisiepersona in één. Zonder de steun van m’n man had ik al die ballen niet hoog kunnen houden.’

Signature box Kim, Fotografie: Jonah Samyn,  Beeld
Lees verder onder de advertentie
Signature box Isabelle , Fotografie: Jonah Samyn Beeld

Persoonlijke touch

Isabelle heeft in het eerst seizoen van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ een hoop styling-opdrachten vervult. Van thuisspa tot kunstwand, 3D moodboard, knusse kinderkamer en natuurlijk de finale. Isabelle ligt toe welke styling-opdracht haar het meeste aansprak.

Isabelle: ‘De allereerste stylingbox, de thuisspa tegen Koen, heeft veel indruk op me gemaakt. Mede omdat het de eerste opdracht was die in het openbaar werd opgenomen in m’n thuisplaats, Antwerpen. Puur kijkend naar de uitdaging is de signature box mijn favoriet. Daarin kon ik volledig uitpakken met m’n eigen stijl. Ik heb voor het stylen van een eetkamer gekozen omdat het thuis een centrale plek is. We spenderen daar veel tijd als gezin en iedereen is altijd welkom om aan te schuiven. Ik kies graag voor non-conventionele items bij het dekken van een tafel, zoals spullen uit de koelkast, eigen tuin en handgemaakte items die veel karakter geven. In het midden van m’n de signature box staat dan ook de eikenhouten tafel gemaakt door m’n vader. Zo’n uniek en persoonlijk item is ook meteen een leuk gespreksonderwerp.’

Lees verder onder de advertentie

‘In tegenstelling tot de finale-opdracht, vond ik de kwartfinale het lastigst. Ik moest voor m’n 3D moodboard kiezen uit voorgeselecteerde woonitems en dat werkt niet voor mij. De jury gaf na afloop als feedback dat een stylist alle stijlen moet kunnen realiseren, maar dat is niet mijn doel. Mensen kunnen bij mij juist terecht voor m’n eigen authentieke stijl, daarin uitblinken vind ik belangrijker. Ook denk ik dat styling niet enkel esthetiek is, maar een creatief proces van zelfexpressie. Het weerspiegelen van karakters, doelen, gevoelens en voorkeuren maken een ruimte eigen’, zegt Isabelle.

Thuisspa Isabelle , Fotografie: Jonah Samyn Beeld
3D moodboard Isabelle, Fotografie: Jonah Samyn Beeld
Lees verder onder de advertentie

Het vervolg

Isabelle heeft naast het ontvangen van de titel ‘Grootste interieurtalent van Nederland en België’ ook een online video-serie gewonnen. Ze geeft alvast een sneak peek van haar carrièreplannen en de gloednieuwe interieurserie die volgend jaar online te zien is.

Isabelle: ‘De online interieurserie is nog volop in ontwikkeling, maar krijgt een persoonlijke insteek met opnames in m’n eigen woning. Dat persoonlijke karakter wordt ook vertaald in de styling door een variatie van oude items en vtwonen classics: items die al jaren in de vtwonen collectie zitten. Ik kijk ernaar uit om meer met jullie te kunnen delen.’

‘Daarnaast ben ik afgelopen september gestart als freelance fotograaf en stylist met Studio @TheseAreTheDays. Geïnspireerd op de Wabi-Sabi cultuur, streef ik ernaar om rust te creëren bij mensen thuis. Wabi-Sabi interieur staat voor eenvoud, elegantie en bescheidenheid, zoals het omarmen van onvolmaakte ontwerpen en natuurlijke elementen zoals ruwe texturen, aardse tinten en organische materialen. Ik geloof dat die elementen samen een plek creëren waar je iedere dag naar terug wilt keren. Het bewuste gebruik van duurzame materialen met een lage ecologische footprint liggen hieraan ten grondslag. Met m’n Studio streef ik naar samenwerkingen met inspirerende labels en creatieve minds, zoals Yasmina. Zij heeft een eigenheid die ik erg waardeer. Wie weet kruisen ons paden in de nabije toekomst’, aldus Isabelle.

Lees verder onder de advertentie

Kijk voor meer info over Isabelle’s Studio These Are The Days op: www.tatd.studio

beeld vtwonen Beeld

Bron: Interieurtalent gezocht met vtwonen | Fotografie: Jonah Samyn

Lees verder onder de advertentie