WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Fantasiewereld: 3 tips voor een kinderkamer waar je ogen tekort komt

De kinderkamer is dé plek voor kinderen om tot rust te komen. En waar ze zich heerlijk kunnen terugtrekken in hun eigen fantasiewereld. In ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ zagen we drie toffe tips voor een creatieve kinderkamer.

In samenwerking met bol.com

Stylingbox in thema van een knusse kinderkamer door Kim en Isabelle.

Kleurrijk, persoonlijk en vol speelse details: in ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ konden de twee stylingduo’s Yasmina en René en Kim en Isabelle zich helemaal uitleven bij de kinderkameropdracht. Hoe verschillend de twee stylingboxen ook waren, van beide kinderkamers is écht werk gemaakt. Van mooie wanddecoraties tot verrassende accessoires, plus fijne plekken om te kunnen relaxen en te spelen.

1. Lekker knus

Actieve elementen in de kinderkamer zijn gegarandeerd een hit. Maar vergeet ook de fijne relaxhoekjes niet. Kim en Isabelle maakten het rotan kinderbed extra knus met een stoffen bedhemeltje met speelse kwasten van Konges Slöjd. Overdag is het hemeltje ook te gebruiken als tent om lekker in te spelen of boekjes te lezen. Dat laatste kan trouwens ook heel goed op de pluizige sneeuwwitte XL-zitzak in de kinderkamer van Yasmina en René.

Wil je ontdekken welke keuzes Kim en Isabelle verder nog hebben gemaakt voor hun stylingboxopdracht? Bekijk de video en shop ook direct de woonitems via bol.com.

2. Opgeruimd staat netjes

Wie niet gezegend is met zeeën aan opbergruimte doet er goed aan om te kiezen voor een bed met grote lades. Haal overdag het favoriete speelgoed tevoorschijn en berg het ’s avonds eenvoudig weer op. Met het vtwonen bed Stage creëer je meteen een sfeervolle plek door het aan te kleden met aaibare plaids en kussens waar je heerlijk in wegkruipt. Extra leuk: de ingebouwde trap. Zo stappen kinderen letterlijk hun fantasiewereld in, waar ze kunnen lezen, spelen én slapen.

3. Licht als een veertje

Bij een sfeervolle kinderkamer hoort ook de mooiste verlichting. Ga net als Yasmina en René voor een veren hanglamp van Umage en creëer een warme en zachte sfeer. Handige schoonmaaktip voor deze droomlamp: blaas zo nu en dan met een föhn (op koude stand) het stof van de veren af. Zo houd je de veren schoon én luchtig! Kim en Isabelle plaatsten in hun fantasierijke kinderkamer een rotan driepootlamp van Raw Materials naast het bed. De geweven kap zorgt voor speelse licht- en schaduweffecten op de muur, vloer én op het plafond.

Ook zo dol op de stijl van Yasmina en René? Bekijk hier hun shoppable video, waarbij je de gekozen woonitems binnen een paar klikken shopt via bol.com.

Verliefd op de kinderkamers uit ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’? Op bol.com/wooninspiratie vind je een breed en verrassend assortiment om de kinderkamer kleurrijk en fantasievol in te richten. Makkelijk online te bestellen en al vanaf € 20,- gratis thuisbezorgd. Ideaal voor drukke ouders.  

nog meer: Interieurtalent gezocht